Επικαιρότητα

ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 15χρονη στην Προνοιακή Μονάδα Βούλας λόγω έλλειψης γιατρών

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι στη Μονάδα δεν υπηρετεί μόνιμος γιατρός, αλλά μόνο συμβασιούχοι και μάλιστα με συμβάσεις ενός μήνα

Δεν διαθέτει μόνιμους γιατρούς η Προνοιακή Μονάδα Βούλας στην οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Πέμπτη μια 15χρονη που φιλοξενούνταν εκεί.

Αυτή την έλλειψη γιατρών πλήρωσε πιθανότατα και η έφηβη ένοικος της μονάδας, εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η 15χρονη ξύπνησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε».

«Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά δεν διαθέτουν ιατρική κάλυψη, παρότι φιλοξενούν παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης.

Ωστόσο, δεν υπηρετεί μόνιμος γιατρός, αλλά μόνο συμβασιούχοι και μάλιστα με συμβάσεις ενός μήνα. Στη Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις ιδιώτες γιατρούς (Παιδίατρος που επισκέπτεται τη μονάδα 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες, Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες και Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έχει θέσει το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι «ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους γιατρούς».

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button