Επικαιρότητα

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Μαγιορκίνης: Καταργείται το επόμενο διάστημα – Ίσως και πριν το Πάσχα

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες ανοδική πορεία, τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζονται.

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε την Κυριακή ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει ήδη ξεκινήσει και τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και μέχρι το Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν παρατηρηθεί νέα αύξηση των νοσηλειών με Covid, το μέτρο μπορεί να επανέλθει.

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» ξεκαθάρισε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι «ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Creen pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» επεσήμανε ο καθηγητής.  «Αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά» συμπλήρωσε.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button