Επικαιρότητα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγει για 500.000 την 1η Φεβρουαρίου – Τι ισχύει για τρίτη δόση εμβολίου

Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για περίπου 500.000 πολίτες στην Ελλάδα είναι η 1η Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου.

Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου και από αυτή την ημερομηνία όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση εμβολίου και έχει κλείσει το επτάμηνο πλέον θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 πολίτες. Για αυτούς θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Ωστόσο, όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου από τη δεύτερη δόση θα έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αλλά αφορά μόνο τα ταξίδια. Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η τρίτη δόση είναι αυτή που παρέχει προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και είναι πολύ κρίσιμο οι πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν είναι μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Για νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button