Επικαιρότητα

Πατήρ Αντώνιος: Βραβεύτηκε στη Χάγη για τη δράση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ο Πατήρ Αντώνιος, ο ιδρυτής και η ψυχή της  «Κιβωτού του Κόσμου» στις 22 Οκτωβρίου κέρδισε το Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership) σε μια τελέτη που έλαβε χώρα στις 22 Οκτωβρίου στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Πλησίασα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων γιατί τους εξήγησα την ιστορία των παππούδων και των πατέρων μας’»

«Πώς θα επιβιώσει ένας πρόσφυγας εάν δεν τον εκπαιδεύσεις και δεν τον βοηθήσεις να βρει το δρόμο του; Αναγκαστικά θα κλέψει! Πλησίασα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων γιατί τους εξήγησα την ιστορία των παππούδων και των πατέρων μας… Ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά, ρατσισμός και θάνατος. Εάν ο καθένας έκανε κάτι στη γειτονιά του, δεν θα είχαμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα και αναγκαστικά περιθωριοποιούνται! Οπότε ή κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας ή τους βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους», σημειώνει ο πατήρ Αντώνιος.

Τι είναι το Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων Mary Chirwa και τη Nudge, μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα το Άμστερνταμ, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινωνία με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Η επιτροπή των βραβείων αποτελείται από τον Γεώργιο Παπανδρέου (πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας), τον Πρίγκιπα Κάρολο του Οίκου Βουρβόνων-Πάρμας, τον Τζεφ Φέρμαν (πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ben&Jerry’s), τον Φρανς Χέραρτς (Ιδιοκτήτης της ολλανδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας Διακυβέρνηση και Ακεραιότητα – Governance and Integrity Nederland) και τη Μαίρη Τσίρουα (Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIC) της Ζάμπια), προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε το βραβείο.

«Ο πάτερ Αντώνιος αποδεικνύει καθημερινά σε όλους μας την απεριόριστη δύναμη της αγάπης, της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Η προσήλωση και η δέσμευσή του στο έργο της Κιβωτού δεν είναι απλώς παραδειγματικές, αλλά μας θυμίζουν ότι, ακόμα και κάτω από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν αφήνουν την ελπίδα να σβήσει.», σχολιάζει ο Γιαν φαν Μπέττεν, ιδρυτής της Nudge και μέλος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος Βραβείων Mary Chirwa.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button