Νέα

Παραλίες Μη Προσβάσιμες Από ΑμεΑ

Πειραϊκή-Άλιμος-Ελληνικό-Αργυρούπολη-Γλυφάδα, μια διαδρομή με δεκάδες κεντρικές παραλίες με τραγικό απολογισμό μόλις την μια ράμπα που διαθέτουν για τα άτομα με αναπηρία.

Φρεατύδα, Ναυτικών Δοκιμών, όρμος Αφροδίτης, Βοτσαλάκια, Φλοίσβου, Μπάτη, Έδεμ και ακρωτήρι Ελληνικού-Αργυρούπολης δυστυχώς, δεν διαθέτουν ειδικές ράμπες για τα άτομα με αναπηρία.

«Είναι τραγικό να βλέπεις το νερό και να μην μπορείς να βουτήξεις και να το απολαύσεις. Πόσο δυστυχισμένος νιώθω», μας αποκάλυψε ο κύριος Γιώργος που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται καθηλωμένος σε καροτσάκι.

Τον συναντήσαμε στην παραλία Ακρωτήρι του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού και στον επίλογο της κουβέντας μας ξέσπασε σε λυγμούς, αφού πρώτα μας είπε ότι παλαιότερα υπήρχε μια ράμπα που δυστυχώς εξαφανίστηκε με τα χρόνια, καθώς παραμελήθηκε από τους αρμόδιους.

Το μοναδικό σημείο που διαθέτει ράμπα αναπήρων είναι η παραλία Γλυφάδας. Στην παραλία βρίσκεται μάλιστα και άνθρωπος του δήμου, από τις 8 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ, ο οποίος χειρίζεται το ηλεκτροκίνητο μηχάνημα με το κάθισμα που μεταφέρει τα άτομα με αναπηρία μέσα στην θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, μπορεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να έχει διαβεβαιώσει ότι οι παραλίες στο «τόξο» Πειραϊκής-Γλυφάδας είναι πλέον καθαρές, αλλά οι λουόμενοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Πολλοί με τους οποίους μιλήσαμε κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μας είπαν ότι μπορεί τα νερά να φαίνονται καθαρά επιφανειακά όμως στον βυθό υπάρχει μια θολούρα και γλίτσα.

Επίσης, στις παραλίες της Πειραϊκής μας μίλησαν για πολλά φερτά υλικά (μπουκάλια και πλαστικά κουτιά) που επιπλέουν και που έχουν μεταφερθεί στη θάλασσα από τις τελευταίες βροχές.

Πηγή
http://athina984.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button