ΝέαΠαιδιά

Παιδικές Χαρές ΑμεΑ: Οι διευθύνσεις της αρμονικής συνύπαρξης όλων των παιδιών

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Δήμοι προσπαθούν να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν τις υποδομές και τις παιδικές χαρές τους, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμες και ασφαλείς για να παίξουν και παιδιά ΑμεΑ.

Με σύνθημα «Κανένα παιδάκι µε ειδικές ανάγκες και αναπηρία να µη νιώσει ποτέ μοναξιά και λιγότερη χαρά από τους άλλους συνοµήλικούς του» το Infokids.gr κατέγραψε και σας παρουσιάζει τις παιδικές χαρές της χώρας, όπου μπορούν να παίζουν και να συνυπάρχουν όλα τα παιδιά και οι οποίες, εκτός των κοινών παιχνιδιών, διαθέτουν και όργανα αποκλειστικά για τα παιδιά σε καροτσάκι.

Ευχή μας είναι όλη η χώρα να αποκτήσει τέτοιες υποδομές και κανένα παιδί να μην στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα του στο παιχνίδι.

Κηφισιά

Η παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με κινητικά προβλήματα να χαρούν το παιχνίδι με ασφάλεια χωρίς να απομονώνονται από τα υπόλοιπα παιδιά. Η παιδική χαρά βρίσκεται στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά και με ασφάλεια. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί με την προϋπάρχουσα παιδική χαρά, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μαζί.

Παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Κηφισιά

Παλαιό Φάληρο

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου υποδέχεταιπαιδιά με αναπηρία και χωρίς, για ασφαλές παιχνίδι και ανέμελες στιγμές διασκέδασης.Διαθέτει ποδηλατόδρομο, ειδικές τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες και κανονικές, διαθέτει γήπεδο μπάσκετ για αμαξίδιαι, κούνιες που μπαίνει το αμαξίδιο πάνω και κουμπώνει και μπορεί να κινείται, διαθέτει όργανα παιδικής χαράς, διαθέτει ένα τεράστιο κιόσκι πάνω σε ένα λόφο με δέντρα γύρω γύρω για να κάθονται οι γονείς, διαθέτει πέργκολες και πολλή περίφραξη.

Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου

Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

Χαλκίδα

Βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο “Θεόδωρος Κουμπιάς”, κοντά στην περιοχή Καμάρες της Χαλκίδας και περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά, δεδομένου ότι υπάρχει και διαδραστικός πίνακας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μπορούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, μέσα από αυτή την πρότυπη παιδική χαρά να απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη δημιουργία. 

Παιδική Χαρά ΑμεΑ Χαλκίδα

Αθλητικό Κέντρο “Θεόδωρος Κουμπιάς”, Καμάρες, Χαλκίδα

Λάρισα

Η πρώτη παιδική χαρά στη Λάρισα για ΑμεΑ φιλοξενείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία Νεάπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ειδικής αγωγής στη χώρα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο, τις απογευματινές ώρες λειτουργεί και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Παιδική χαρά ΑμεΑ,

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Μουσών 1, Λάρισα

Πηγή
Infokids
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button