Άρθρογραφία

Παιδίατρος ξεσπά: “Γιατί εμβολιασμένος γονιός πρέπει να κάνει rapid test για να εξετάσει ο γιατρός το παιδί του;”

Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχουν ενεργοποιηθεί αυστηρά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους πολίτες καθώς εφεξής  σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test ή PCR 48 ωρών, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Όχημα για την ελεύθερη πρόσβαση παντού αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού (ή νόσησης), ενώ δυνατότητα πρόσβασης εξασφαλίζεται και για τους ανεμβολίαστους, με την διενέργεια διαγνωστικού τεστ (rapid test), με τιμή πλαφόν τα 10 ευρώ.

Στον απόηχο αυτής της κατάστασης ο παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν οι γονείς και τους αφορά άμεσα. Όπως αναφέρει ο παιδίατρος με την ενεργοποίηση των νέων μέτρων πλέον ο γονιος που φέρνει το παιδί στο γιατρό, πρέπει να έχει κάνει rapid 48 ώρες πιο πριν εαν είναι εμβολιασμενος, ή PCR εάν είναι ανεμβολιαστος.

Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί εύλογα απορίες καθώς οι γονείς εκτός της επίσκεψης στον παιδίατρο πλέον καλούνται να πληρώσουν από πριν και λεφτά για rapid. Για να αναφερθούμε στο γεγονός πως στα παιδιατρεία πολλές φορές οι γονείς σπεύδουν ξαφνικά αν έχει συμβεί κάτι στο παιδί κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό οπότε πολλές φορές είναι και ανέφικτο το να έχει διανεργηθεί εκ των προτέρων rapid test.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Εάν σου έχει απομείνει ένα ελάχιστο ψηγμα ψυχικής υγείας υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το απωλεσεις κι αυτό οριστικά.

Το χθεσινό ΦΕΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ, προβλέπει ότι ο συνοδός του ασθενούς που τον προσκομιζει σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, πχ. ο γονιος που φέρνει το παιδί στο γιατρό, πρέπει να έχει κάνει rapid 48 ώρες πιο πριν εαν είναι εμβολιασμενος, ή PCR εάν είναι ανεμβολιαστος. Παιδιά, are you for real ;;;

Ρωτώ λοιπόν ήρεμα :

📍Ένας εμβολιασμενος γονιος που φέρνει το παιδί του στον παιδιατρο, θα πρέπει εκτός από το κόστος της επίσκεψης, να υπολογίζει και δέκα ευρώ ακόμα για rapid;

📍Ο ανεμβολιαστος γονιος για την επίσκεψη θα δίνει κάθε φορά και 60 ευρώ για μοριακο;

📍Ο γονιος που περνά για να πάρει από την γραμματεία ένα χαρτί,ένα παραπεμπτικο, να δείξει μια εξέταση, θεωρείται συνοδός εφόσον ο ασθενής δεν είναι ο ίδιος, και επομένως χρειάζεται να μπει με τεστ επίσης;

📍Την αστυνομευση θα την κάνει η γραμματέας μας; τι ισχύει για τα ιατρεια χωρίς γραμματέα;

📍Σήμερα το πρωί, πέρασαν έκτακτα από το ιατρείο δύο φίλοι που το παιδί τους χτύπησε στο σχολείο για να ελέγξω στα όρθια εάν θέλει ραμματα. Αυτοί οι άνθρωποι ηρθαν αρων αρων αφού το παιδί τραυματιστηκε. Πως άραγε θα είχαν κάνει τεστ προηγουμένως; τι προβλέπεται λοιπόν για τα απολύτως επειγοντα;
Και όλα αυτά θα ήταν βεβαίως εντελώς αστεία εάν δεν είχαν ΗΔΗ γίνει εδώ και 24 ώρες ΦΕΚ του Ελληνικού κράτους. Εμείς και η λογική λοιπόν, δυο έννοιες αντίθετες. Ίσως όμως πρέπει να σοβαρευτουμε κάποια στιγμή και να τα “ξαναβρουμε” μαζί της.

Εάν ακόμη “μας θέλει” και δεν μας βαρέθηκε, that is. (φώτο : επειδή είναι λογικό να μην πιστεύετε πια στα μάτια σας, το απόσπασμα του ΦΕΚ 12-9-21)

TO POST

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button