Επικαιρότητα

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Ο σύντροφός μου με κλείδωνε στο σπίτι και με χτυπούσε ενώ ήμουν έγκυος στο παιδί του

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε, να σεβόμαστε, να καταγγέλλουμε και να απομονώνουμε τη βία σε όλες τις μορφές της, πόσο μάλλον σε γυναίκες και παιδιά.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα μία ακόμα γυναίκα μίλησε για όσα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και δη τη δική της, όταν φλέρταρε με τον θάνατο λόγω του θρασύδειλου συντρόφου της.

Η παθούσα κατέθεσε ότι παρά τις όποιες κινήσεις κάνει μεμονωμένα κάθε γυναίκα καταγγέλλοντας και φεύγοντας μακριά από ανάλογες καταστάσεις βίας ψυχικής, λεκτικής ή σωματικής «στο τέλος σημασία έχει όχι τι θα κάνει η κάθε γυναίκα που κακοποιείται, αλλά τι θα κάνει η Πολιτεία».

Οπως ανέφερε στην συγκλονιστική της μαρτυρία στην πρωινή εκπομπή του Open η κυρία Μαρία, ζούσε έναν καθημερινό εφιάλτη, μέχρι που ένας φύλακας-άγγελος την έσωσε από τα δεσμά της. «Εμένα με κλείδωνε μέσα στο σπίτι, με χτύπαγε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Επί τρεις μήνες κάθε μέρα ήταν βασανιστήριο. Δεν είχα τηλέφωνο, με κλείδωνε σε ένα δωμάτιο» ανέφερε η γυναίκα.

«Ήμουν τυχερή γιατί στους 3 μήνες είχε φύγει για λίγο από το σπίτι και κάλεσα ένα ταξί και είχα πει αν ο οδηγός δεν με δει, να ανέβει πάνω στο σπίτι. Οντως ο άνθρωπος ανέβηκε, χτυπούσε κι ο άνθρωπος που με κακοποιούσε δεν του άνοιγε. Ο ταξιτζής επέμεινε ότι αν δεν έβγαινα θα καλούσε την Αστυνομία. Όταν με είδε ο ταξιτζής ήμουν σε άθλια κατάσταση, αιμορραγούσα γιατί με είχε χτυπήσει. Με πήγε στο νοσοκομείο κι έπειτα στο πατρικό μου» είπε η κυρία Μαρία μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της επαναφέροντας στη μνήμη της τη ζοφερή καθημερινότητα που ζούσε.

Πηγή
www.reader.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button