Επικαιρότητα

Πάτρα: Σήμερα η μεγάλη μέρα για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ

Το πρώτα θετικά δείγματα δόθηκαν χθες κατά τη διαδικασία των νευρολογικών τεστ που διεξήγαγε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, και η ιατρονοσηλευτική του ομάδα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης ο οποίος επισκέφτηκε χθες το πρωί τη ΜΕΘ Παίδων μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς όπως και τους γονείς του μικρού τραυματία.

«Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού ”παραθύρου” που εφάρμοσαν οι γιατροί της Κλινικής προκειμένου να ελέγξουν την αντίδραση του εγκεφάλου του. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, υπεύθυνος της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι γΙα την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενούς» ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα καθώς έχει προγραμματιστεί ο μαγνητικός έλεγχος της κεφαλής του μικρού με στόχο να διερευνηθούν τυχόν βλάβες. Αν η περιοχή του εγκεφάλου είναι πλήρως καθαρή, τότε, όπως μας ανέφερε ο κ. Ηλιάδης θα προχωρήσουν στην άμεση αποσωλήνωσή του.

«Με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε το μικρό Φώτη υγιή στα χέρια των γονιών του. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Αλώστε γι’ αυτό εύχεται και προσεύχεται όλη η χώρα».

Την ίδια ελπίδα μάς εξέφρασε και η γιατρός του «Αγίου Ανδρέα», η οποία ήταν και γιατρός της διοργάνωσης, Βιβή Λουκοπούλου. Ηταν η γιατρός που έσπευσε στο σημείο του συμβάντος αμέσως μετά τους εθελοντές του ΕΕΣ, πρόσφερε επί τόπου την ιατρική της βοήθεια και ακολούθως συνόδευσε τον μικρό τραυματία στο Καραμανδάνειο.

«Ελπίζω ότι σήμερα το εναγώνιο ερώτημα που μου έθεσε ο πατέρας του μικρού λίγα λεπτά μετά το συμβάν, ”γιατρέ, θα ζήσει το παιδί μου;”, να απαντηθεί σήμερα με την αποσωλήνωσή του».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button