Επικαιρότητα

Πάτρα: Αυτή είναι η μητέρα που έδωσε το ένα της νεφρό για το παιδί της (βίντεο)

Η Μαρία Χούγια, μητέρα ενός 27χρονου ασθενή με νεφρική ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, συγκινείται από χαρά. Την ημέρα των γενεθλιών του γιου της, Κωνσταντίνου, στις 31 Ιανουαρίου, του έδωσε ζωή για δεύτερη φορά δίνοντας του το ένα της νεφρό.

Λίγες ώρες πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS για το δώρο ζωής που έκανες στο γιο της.

Εδώ και 10 χρόνια, ο Κωνσταντίνος έκανε αιμοκάθαρση μέχρι που η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και κρίθηκε αναγκαία η μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με άριστη επιτυχία, καθώς μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας.

Η μεταμόσχευση έγινε λαπαροκοπικά από τον εξιδικευμενο καθηγητή Νικόλα Κάρυδη με την πιο υπερσύχρονη μέθοδο.

Ο καθηγητής κ. Κάρυδης επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από μια λαμπρή πορεία στο εξωτερικό και πάλι έδωσε πνοή στο πρόγραμμα μετασχοσεύοσεων από ζωντανούς δότες.

Η Μαρία Χούγια που έδωσε ζωή για δεύτερη φορά στο παιδί της, στέλνει μήνυμα υπέρ των μεταμοσχεύσεων, ενώ όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πηγή
dete.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button