Επικαιρότητα

Ο 50χρονος οικογενειάρχης έσβησε αφού χάρισε ζωή – Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων

Η ευχή του έγινε πράξη και η οικογένεια απέδειξε μεγαλείο ψυχής

Ζωή και θάνατος, χαρά και λύπη. Τέσσερις λέξεις που ταιριάζουν απόλυτα στην σπουδαία διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 50χρονου οικογενειάρχη που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου με κέντρο αναφοράς το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

“Η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και τα όργανα έφυγαν από το νοσοκομείο.  Η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, οι νεφροί στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς στο ΠΑΓΝΗ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο χειρουργός, εντατικολόγος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, κ. Βολακάκης, στο neakriti.gr.

Αν και η διαδικασία, όπως είχε γράψει την Παρασκευή το neakriti.gr,  κράτησε αρκετές ώρες, το σίγουρο είναι ότι ο 50χρονος με τον θάνατο του έδωσε ζωή ενώ ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει και για την γενναία απόφαση της οικογένειας να ενημερώσει τους γιατρούς της ΜΕΘ του Βενιζελείου, όταν πλέον ο άνθρωπος τους ήταν εγκεφαλικά νεκρός ότι δίνουν την συγκατάθεση τους για να ληφθούν τα όργανα προς όφελος άλλων συνανθρώπων μας.

«’Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συγγενείς του θανόντος για την θαραλλέα απόφαση τους να δώσουν την συγκατάθεση τους. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στην σπουδαιότητα του ρόλου των ΜΜΕ. Πλέον υπάρχει ενημέρωση γύρω από την σημαντικότητας να γίνουμε δωρητές οργάνων και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη, τονίζει ο κ. Βολακάκης.

Η οικογένεια του πατέρα με τα 2 παιδιά, πήρε την πιο γενναία απόφαση στην πιο δύσκολη στιγμή. Να «δώσει» ζωή μέσα από τον θάνατο του αγαπημένου της ανθρώπου.

Ήταν άλλωστε επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος πριν φύγει από την ζωή να γίνει δωρητής οργάνων και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Τραγικό και το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα 50 χρόνια αλλά δεν… πρόλαβε.

Διαβάστε:  Ξάνθη: Δώρισε το νεφρό του στην αδελφή του για να σωθεί

Ο ίδιος πριν μερικές ημέρες είχε υποστεί αιφνίδια εγκεφαλική αιμορραγία και το διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα που προκλήθηκε δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξη της υγείας του.

Το «μακρινό ταξίδι» για τον 50χρονο ξεκίνησε αφήνοντας πίσω του όμως την ελπίδα αλλά κυρίως την ζωή.

Το μεγαλείο ψυχής ξεδιπλώνεται για μία ακόμη οικογένεια που με τον πόνο και την θλίψη  να την έχει κυριεύσει εξαιτίας του αδόκητου χαμού του δικού της ανθρώπου, παίρνει την πιο γενναία απόφαση για συγκατάθεση στη δωρεάς οργάνων, υλοποιώντας παράλληλα και την ευχή του εκλιπόντος.

Πηγή
www.neakriti.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button