Άρθρογραφία

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας απαντά αν μπορεί η παιδεραστία να θεραπευτεί

Η παιδεραστία είναι διαστροφή και δεν θεραπεύεται…

H ομοφυλοφιλία δεν συνδέεται µε την παιδεραστία! H ομοφυλοφιλία είναι σεξουαλική επιθυμία. O βιασμός και η παιδεραστία είναι διαστροφές, δεν είναι αρρώστιες. Αυτό τονίζει µμιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας .

«Το λέω ξεκάθαρα, θα το υποστηρίξω παντού, όποιον κι αν έχω απέναντί µου. Η παιδεραστία είναι διαστροφή, ανήκει σε µία μεγάλη κατηγορία σεξουαλικών διαστροφών, που λέγονται παραφιλίες! ∆εν είναι αρρώστια, δεν αντιμετωπίζεται µε φάρμακα, δεν μπορούμε να κάνουμε ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση κι άρα δεν θεραπεύεται», είπε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος επιστήμονας και τόνισε πως στο παρελθόν βιαστές και παιδεραστές λάμβαναν από κάποιους ψυχιάτρους χαρτί ότι ήταν άρρωστοι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φυλάκισή τους να διαρκεί μόλις λίγους μήνες κι έπειτα µε την έξοδό τους συνέχιζαν την απεχθή δράση τους.

«Τώρα αυτό δεν υπάρχει. ∆εν υπάρχει χαρτί ψυχιάτρου που να καλύψει βιαστή και παιδεραστή. Κι αν υπάρξει, θα µε βρει απέναντι. Τώρα, πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ψυχική νόσος κι επομένως θεωρείται κανονικό́ ποινικό αδίκημα. Εγκληματικό́ θα έλεγα, αφού παραβιάζεται και καταστρέφεται η προσωπική́, σωµατική́ και ψυχική́ υγεία των παιδιών».

Ο Βολιώτης ψυχίατρος δηλώνει υπέρµαχος της τιµωρίας και του σωφρονισµού των παιδεραστών «ώστε να καταλάβουν το τι έχουν κάνει κι από κει και πέρα όταν βγουν στην κοινωνία, να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που το ξανακάνουν, γιατί κατά 150% το ξανακάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες για πολύ περισσότερο χρόνο από την πρώτη φορά», υποστήριξε.

Το προφίλ

Περιγράφοντας το προφίλ του παιδεραστή ο κ. Σούρας εξηγεί ότι συνήθως είναι άτοµα της διπλανής πόρτας, υποµονετικά και ευγενικά µέχρι να κατορθώσουν να παγιδευόσουν το θύµα τους . «

Ο παιδεραστής πλησιάζει το θύµα του µε πολλή φιλική διάθεση, µε συναισθήµατα, στέκεται δίπλα του και το χειραγωγεί, έτσι ώστε κάποια στιγµή να πέσει µέσα στα δίχτυα του. ∆εν πηγαίνει κατευθείαν στον βιασµό», τονίζει ο διακεκριµένος ψυχίατρος.

Ο ίδιος συµβουλεύει τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους, να τους µιλούν και να τα νουθετούν. Να ξέρουν ότι κανείς δεν έχει το δικαιώµατα να τα αγκαλιάσει, να τα φιλήσει εκτός από τους δικούς τους.

Πηγή
www.ereportaz.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button