Επικαιρότητα

“Ο Τσαρλς και η Βερόνικα θα είναι πάντα οι Πολυτιμότεροι Παίκτες μιας κοινωνίας”

Η σημερινή βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως πολυτιμότερος παίχτης του NBA για το 2019 (ΝΒΑ 2019 MVP Award) μας γέμισε όλους χαρά και υπερηφάνια. Τα δε λόγια του, όταν σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο του, μας έφεραν δάκρυα συγκίνησης.

Δείτε τον εδώ:

Στον λόγο του, μεταξύ όλων των άλλων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη μητέρα του, λέγοντας για εκείνη:

Ήταν πάντα εκεί για εμάς, μας πίστεψε, μας στήριξε.

Ήταν πάντα τα θεμέλια της οικογένειάς μας.

Είσαι η πραγματική μου ηρωίδα!

Τα λόγια αυτά μας θύμησαν από πόσο σπουδαίους γονείς προέκυψε αυτό το παιδί. Γι’αυτό και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο με το κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δικηγόρος κ. Περικλής Κοντογγόνας:

“Θα μάθατε σίγουρα ότι ο Γιάνναρος, ο Giannis Antetokounmpo, αυτό το θαύμα της φύσης και του μπάσκετ, ψηφίστηκε τα ξημερώματα ως ο MVP (Πολυτιμότερος Παίκτης) του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, του ΝΒΑ.

Οι Έλληνες -λέει- είμαστε ρατσιστές, αλλά τον Γιάννη, παρότι είναι μαύρος και μετανάστης, τον αγαπάμε και τον θαυμάζουμε και είμαστε περήφανο γι’ αυτόν, επειδή είναι σούπερσταρ και γκλαμουράτος και υπεραθληταράς. Έτσι λένε μερικοί.

Κάνουνε λάθος.

Τον Γιάννη και όλη του την οικογένεια, τους αγαπάμε και έχουν την καθολική αναγνώριση και σεβασμό, γιατί σε αυτούς βλέπουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι κάθε Έλληνας, γηγενής και μη, και κάθε μετανάστης και κάθε ένας που ζει σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής, χρώματος και θρησκείας: ένας τίμιος άνθρωπος, με αρχές και ιδανικά, ένας μαχητής της ζωής, αυτός που δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε και πέτυχε σε αυτό που ήθελε, ένας άνθρωπος που σεβάστηκε τον (ξένο) τόπο στον οποίο ήρθαν οι γονείς του, ένας άνθρωπος που ΑΓΑΠΗΣΕ τον (ξένο) τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, παρά το γεγονός ότι ο τόπος αυτός δεν του φέρθηκε πάντα με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε:  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοίρασε τρόφιμα στα Σεπόλια μακριά από τις κάμερες

Όλα αυτά και άλλα πολλά χαρακτηριστικά του Γιάννη, όπως η παιδεία του, η φυσική του ευγένεια, η κοινωνική του μόρφωση, η φιλοσοφία ζωής του, η σπάνια αίσθηση χρέους προς την κοινωνία που έχει, είναι πράγματα που του διδάχθηκαν από σπουδαίους, πολύ σπουδαίους, γονείς:

Τον Τσάρλς και την Βερόνικα Αντετοκούνμπο.

Αυτοί του έμαθαν ό,τι πραγματικά αξίζει από αυτά που ξέρει. Αυτοί του έμαθαν ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από το μπάσκετ και τα λεφτά, αυτοί του έμαθαν να νοιάζεται για την κοινωνία (θυμίζω μια φράση του στο περιοδικό TIME: “Before I leave this earth, I’m going to help people have a better future”), αυτοί του εξήγησαν στην εφηβεία του ότι εδώ γεννήθηκε και αυτή θα είναι από δω και πέρα η πατρίδα του, την οποία οφείλει να αγαπά, να τιμά, να σέβεται και να προσφέρει σε αυτή όπως μπορεί. Αυτοί του εμφύσησαν αρχές και ιδανικά, τα οποία στην κοινωνία που τους φιλοξενούσε θεωρούνται… ντεπασέ.

Αυτά θαυμάζουμε πρώτα απ’ όλα στον Γιάννη και ύστερα τα μπασκετικά του προσόντα, τις διακρίσεις του και την διαφήμιση που κάνει στην Ελλάδα. Για όλα αυτά, ο Γιάννης είναι δικαίως ένα πραγματικό ίνδαλμα. Είχε καιρό να αποκτήσει αυτή η κοινωνία ένα ίνδαλμα. Ένα γνήσιο πρότυπο που να εκφράζει κάτι αυθεντικά θετικό. Και είναι μεγάλη τύχη που αυτό το ίνδαλμα δεν έχει το ίδιο χρώμα δέρματος με εμάς, δεν έχει την ίδια καταγωγή με εμάς, αλλά πήρε και κουβαλάει (ακόμα να καταλάβω πώς) ο,τι καλύτερο από εμάς για να μας το ξαναδώσει πίσω καθαρό και ατόφιο.

Ο Γιάννης είναι από σήμερα τα ξημερώματα ο MVP του ΝΒΑ.

Διαβάστε:  Η συγκινητική κίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Το δώρο του σε παιδί με Σύνδρομο Down

Ο Τσαρλς και η Βερόνικα θα είναι πάντα οι Πολυτιμότεροι Παίκτες μιας κοινωνίας.”

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button