Επικαιρότητα

Ο Σαϊντού από τη Γουινέα παρέλασε ως αριστούχος στον Άγιο Δημήτριο, αλλά κινδυνεύει να απελαθεί

Η ιστορία του 17χρονου Σαϊντού που έφτασε πριν τρια χρόνια στη χώρα μας – Τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, με συνέπεια να υποχρεώνεται τώρα να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι μαθητές της Αθήνας παρέλασαν και πάλι τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη μαθητική παρέλαση στον Άγιο Δημήτριο συμμετείχε και ο Σαϊντού, το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουινέα που σε λίγους μήνες θα πρέπει να απελαθεί. Η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το παιδί και κινητοποιείται ώστε να παραμείνει στη χώρα.

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 14 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενοδοικογενειακής βίας.

«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία» είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος για τον νεαρό πρόσφυγα.

Τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, με συνέπεια να υποχρεώνεται τώρα να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα. «Ο πολιτης τρίτης χώρας έχει λάβει απορριπτική αποφαση α’ βαθμού. Επισημαίνεται ότι επί της απόφγασης έχει ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών στις 30 Μαρτίου» ανέφεραν πηγές του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΕΡΤ.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button