Επικαιρότητα

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Ο κορωνοϊός τελειώνει, έρχεται άλλη πανδημία που θα είναι διαφορετική

Ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι από τον κορωνοϊό έχουν «μειωθεί δραματικά», αλλά μια άλλη πανδημία έρχεται.

Μιλώντας στο CNBC στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου της Γερμανίας, ο Μπιλ Γκέιτς, είπε ότι μια πιθανή νέα πανδημία ίσως να προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό του κορωνοϊού, ωστόσο προσέθεσε ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της, αν γίνουν επενδύσεις τώρα.

Έρχεται κι άλλη πανδημία, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς

«Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά», είπε ο Μπιλ Γκέιτς που έγραψε βιβλίο για το πώς θα αποτραπούν μελλοντικές πανδημίες.

Και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στο μέλλον για την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να επενδύσουν τώρα. «Το κόστος της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε λογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα το προλάβουμε νωρίς», υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ύστερα από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Γκέιτς τόνισε ότι τα χειρότερα αποτελέσματα έχουν εξασθενίσει καθώς τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας, σημειώνοντας πως η σοβαρότητά του έχει επίσης, μειωθεί με την πιο πρόσφατη μετάλλαξη, την Όμικρον. Παράλληλα, ο Γκέιτς εξήγησε ότι σε πολλά μέρη αυτό οφειλόταν στον ίδιο τον ιό, ο οποίος δημιουργεί ένα επίπεδο ανοσίας.

«Πολύ αργά» για τον στόχο του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό

Επίσης, ο Μπιλ Γκέιτς είπε, για τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιάσει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022, «είναι πολύ αργά».

Ήταν ήδη «πολύ αργά» για να επιτευχθεί ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιάσει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022. Επί του παρόντος, σύμφωνα με το CNBC, το 61,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Πηγή
www.iefimerida.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button