Επικαιρότητα

Ο μικρός Ηλίας είναι το πρώτο παιδί που θα κάνει γονιδιακή θεραπεία στην Ελλάδα!

Όλοι μας θυμόμαστε -και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ- τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του. Χρειάστηκε πολλή υπομονή και βοήθεια απ’ τον κόσμο για να λάβει τη θεραπεία που έπρεπε στο εξωτερικό για να καταφέρει να βγει νικητής.

Τώρα ένα άλλο μικρό παιδάκι ο Ηλίας Στυλιανός, που πάσχει από Νοτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 (όπως ο Παναγιώτης Ραφαήλ) ξεκινάει τον αγώνα του για να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Ευτυχώς, για εκείνον και την οικογένειά του η γονιδιάκη θεραπεία θα γίνει…εντός συνόρων!

Είναι το πρώτο παιδάκι που θα λάβει αυτή τη συγκεκριμένη θεραπεία εδώ. Η οικογένειά του, αλλά και ο γιατρός του, Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης έχουν κάνει τεράστιο για αγώνα που τελικά καρποφόρησε.

Ο μικρός Ηλίας έφτασε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, αφού το πρωί κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ηλιάδης: «Έφυγε σήμερα για το Νοσοκομείο Παίδων ο μικρός Ηλίας Στυλιανός. Πήγαν όλα καλά και ξεκινά η δεύτερη φάση του δύσκολου εγχειρήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά από 106 ημέρες στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου τον παραδώσαμε όχι μόνο ζωντανό, αλλά χωρίς λοιμώξεις και με το σωστό βάρος. 

Θα είναι το πρώτο παιδί στη χώρα μας που θα λάβει γονιδιακή θεραπεία εντός των συνόρων της. Χρειάζεται μια προετοιμασία για την έναρξη της θεραπείας και εκτιμώ μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε το φάρμακο, το οποίο παράγεται στην Αμερική και έχει εγκριθεί από την ΕΕ».

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button