Ζωή & Αναπηρία

Ο μικρός Αντώνης με νωτιαία μυϊκή ατροφία κέρδισε τη μάχη για τη ζωή!

Ο μικρός Αντώνης διαγνώστηκε με μια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (ΝΜΑ), μια σπάνια κληρονομική νόσο, όταν ήταν πέντε μηνών. Η ανάγκη για εξειδικευμένη γονιδιακή θεραπεία στην Αμερική, που θα του έσωζε τη ζωή, γινόταν στην Αμερική και κόστιζε περίπου 1,88 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντώνης ήταν ήδη δύο χρονών και τα χρονικά περιθώρια για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είχαν στενέψει.

Οι γονείς του μικρού ήρωα από την Κύπρο, αφού έφτασαν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βρουν λύση, προκήρυξαν έρανο και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική!

Δύο χρόνια μετά τη γονιδιακή θεραπεία του Αντώνη στη Βοστώνη, όλα δείχνουν ότι έχει κερδίσει τη μάχη. Κάθεται κανονικά στον καναπέ, ζωγραφίζει (πριν από ένα χρόνο ήταν αδύνατο να κρατήσει οτιδήποτε σταθερά στα χέρια του) αποκτά γνώσεις περί χρωμάτων, αριθμών και άλλων πολλών.

Πριν δύο χρόνια ήταν καθηλωμένος και δεν κουνούσε ούτε το δαχτυλάκι του. Σήμερα αναπτύσσει σχεδόν πλήρη δραστηριότητα.

Μπορεί πλέον να καθίσει κανονικά στον καναπέ ενώ πριν δύο χρόνια δεν μπορούσε να στηρίξει το σωματάκι του χωρίς βοήθεια, έχει αρχίσει να μιλά, όχι ακόμη καθαρά, αλλά μιλά. Όπως φαίνεται, κέρδισε τη δύσκολη μάχη για τη ζωή και είναι έτοιμος να νικήσει όποιο άλλο εμπόδιο συναντήσει στον δρόμο προς την ευτυχία.

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button