Επικαιρότητα

Ο λαός σώζει & πάλι τον λαό: Κύμα στήριξης έστειλε τον Munzir και τον Mustafa μακριά από τη φρίκη του πολέμου

H οικογένεια βρήκε τον δρόμο της χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων που συνέδραμαν σε καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τα Siena Awards.

Η εικόνα του Munzir και του Mustafa, του πατέρα και γιου των οποίων η ιστορία ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το κλικ του φωτογράφου Mehmet Aslan, δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ από κανέναν.

Αναδεικνύει τη φρίκη του πολέμου χωρίς περιστροφές και είναι η απάντηση σε κάθε ρατσιστή που “γιατί έφυγαν από τη χώρα τους”. Όλη η οικογένεια, ενωμένη, ο Munzir, o Mustafa, η μητέρα και τα δύο μικρά κορίτσια τους, ηλικίας 2 και 4 ετών, έφτασαν αισίως σήμερα Παρασκευή στη Σιένα της Ιταλίας.

Τρεις  περίπου μήνες μετά την απονομή των Siena International Photo Awards (SIPA) του 2021, το όνειρο της οικογένειας παίρνει σάρκα και οστά. Ανοίγεται μπροστά τους μια νέα ζωή, ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους.

O Munzir al-Nazal τραυματίστηκε μετά από βομβαρδισμό σε μια αγορά στη Συρία και έκτοτε κατέφυγε στην Τουρκία. Για να τα καταφέρει, το πόδι του υπέστη ακρωτηριασμό αλλά το μέλλον του μόλις 5 ετών γιου του, Mustafa είναι το μόνο που τον απασχολεί.

Ο πατέρας ύψωνε στον αέρα το παιδί του, που γεννήθηκε χωρίς κάτω και άνω άκρα λόγω διαταραχής που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του, όταν αρρώστησε μετά την απελευθέρωση τοξικών αερίων, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

H οικογένεια βρήκε τον δρόμο της χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων που συνέδραμαν σε καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τα Siena Awards πριν από μερικές εβδομάδες και περίτρανα αποδεικνύεται και πάλι πως μόνο ο λαός, σώζει τον λαό!

Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο της χρονιάς στα Siena International Photo Awards 2021 ονομάζεται «Δυσκολίες της Ζωής», και τραβήχτηκε από τον Mehmet Aslan. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κλικ που μας υπενθυμίζει τη φρίκη του πολέμου και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Τα χρήματα εξασφαλίζουν τη διαμονή τους για τους επόμενους μήνες, τη θεραπεία ώστε ο Mustafa και ο Munzir να λάβουν προσθετικά άκρα και την πληρωμή ενός πολιτιστικού διαμεσολαβητή που θα αναλάβει τις λεπτομέρειες για την προσαρμογή τους.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν να βοηθούν την οικογένεια μέσω της καμπάνιας εδώ, ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους στο εγγύς μέλλον και το παιδί και ο πατέρας, λαμβάνοντας τη θεραπεία τους κανονικά.

Πηγή
www.rosa.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button