Επικαιρότητα

Ουρές στα διόδια Ελευσίνας – Ασυγκράτητος ο κόσμος πηγαίνει κατά κύματα στα χωριά!

Ο κορονοϊός κάποια στιγμή θα ηττηθεί, η βλακεία όμως είναι ανίκητη!

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας απηύθυνε -και στην ενημέρωση της Πέμπτης- έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα νησιά και ευρύτερα στην επαρχία, καθώς σε περίπτωση «έκρηξης» κρουσμάτων και θυμάτων οι δομές εκεί είναι παντελώς αδύναμες να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κρίση. Ο Έλληνας όμως είναι πείσμων και σχεδόν όπως πάντα κάνει το δικό του.

Παρασκευή πρωί, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού στα διόδια της Ελευσίνας θύμιζε «απόδραση» τριημέρου. Αυτοκίνητα φορτωμένα μέχρι τέλους (στις σχάρες και στα πορτμπαγκάζ ολόκληρα νοικοκυριά!) περνούσαν το ένα μετά το άλλο τα διόδια.

Στο ερώτημα προς τους οδηγούς πού πάνε η απάντηση επαναλαμβανόταν μονότονα: «Δεν πάμε μακριά, εδώ δίπλα. Μόλις φτάσουμε, θα κλειστούμε στο σπίτι…»!

Το ίδιο και στα νησιά, όπου συνεχίζονται οι αφίξεις Αθηναίων, αλλά και ξένων (κυρίως από την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία) που είδαν σε νησιά όπως η Σκιάθος, η Σύμη και η Κάσος το ασφαλές καταφύγιο που αναζητούσαν ώστε να προστατευτούν από τον θανατηφόρο κορονοϊό.

Ήδη στην Κάρπαθο καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», πρόκειται για μια 38χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

 

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button