Νέα

ΟΠΕΚΑ: Δεύτερη καταβολή αναπηρικών επιδομάτων μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας

Την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων. Η καταβολή αφορά 541 δικαιούχους, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνολικά, η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει εκταμιεύσει κονδύλι ύψους 435.734 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως οι 263 εξ αυτών των δικαιούχων είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά στις 31 του περασμένου Αυγούστου.

Γράφει ο: Άγγελος Βασιλόπουλος

Όσοι μπαίνουν τώρα στο σύστημα των τακτικών πληρωμών ανήκουν Άτομα με Αναπηρία από το πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής αλλά και από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου η διοικητική διαδικασία ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Συνεπώς οι δικαιούχοι ΑμεΑ που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη πληρωμή στις 31 Αυγούστου θα εισπράξουν και αναδρομικά ποσά.

Οι 541 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση. Εφεξής η πληρωμή των Ατόμων με Αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου έχει επεκταθεί με τις ίδιες προϋποθέσεις και στην Αχαΐα.

Πηγή
www.fmvoice.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button