Επικαιρότητα

Οικογένεια στον Βόλο «υιοθέτησε» δυο παιδάκια με αναπηρία

Μητέρα με δύο παιδιά βραβεύτηκε χθες από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας στην εκδήλωση κοπής της πίτας για την αναδοχή μακράς διάρκειας δύο παιδιών με αναπηρία από 9 και 3 μηνών αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο νηπιαγωγεία, που πήραν μέρος στη δράση «Αναπηρία και πρόσβαση στο μέλλον χωρίς εμπόδια».

Η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα σημείωσε ότι «είναι μία ιδιαίτερη μέρα και είμαστε χαρούμενοι, σε μία δράση του Συλλόγου «Αναπηρία και πρόσβαση στο μέλλον χωρίς εμπόδια» μετέχουν το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 10ο Νηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο στα Μελισσάτικα. Τα παιδιά με πάρα πολύ ωραία χρώματα έχουν ζωγραφίσει και παραστατικά έχουν διάφορες θέσεις των παιδιών με αναπηρία και τον τρόπο που εκείνα σκέφτονται ή φαντάζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να βρει μία διέξοδο στο πρόβλημά του».

Η ίδια ανέφερε ότι «είμαστε περήφανοι επίσης, διότι μία μητέρα, μέλος του φορέα μας, έχοντας δύο δικά της παιδιά τυπικής ανάπτυξης, υιοθέτησε με αναδοχή μακράς διαρκείας δύο παιδιά με αναπηρία. Μιλάμε για περίσσεια αγάπης».

Στόχος για το 2020 είναι η δημιουργία ενός χώρου βραχείας φιλοξενίας, όπου τα παιδιά θα μπορούν να μένουν και να ξεκουράζονται με την προϋπόθεση ότι θα κοινωνικοποιούνται, αλλά κυρίως θα δίνεται μία ανάσα στην οικογένεια.

«Στόχος επίσης είναι η επαναλειτουργία της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης και θέλουμε ο Δήμος Βόλου να μας ακούσει και να επανεξετάσει, ώστε να βάλουμε σε λειτουργία πάλι τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης» ανέφερε.

Από την πλευρά της η κ. Ματούλα Νάνου, φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και μητέρα 4 παιδιών, του Θωμά, εργοθεραπευτή, του Μιχάλη, τελειόφοιτου Πληροφορικής, του Φανούρη, 10 ετών, και της Μαρίας, 5 ετών, με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά να είναι βιολογικά και τα δύο μικρότερα ανάδοχα με τον θεσμό της μακροχρόνιας αναδοχής, τόνισε ότι «τα παιδιά με αναπηρία χρειάζονται μία σειρά από παρεμβάσεις, πέρα από την αγάπη, που είναι απαραίτητη, ταξίδια, θεραπείες. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε έναν ιδρυματικό χώρο. Μια οικογένεια μπορεί να τα στηρίξει».

Η κ. Ματούλα Νάνου και ο σύζυγός της κ. Αποστόλης Ζήσης, μαθηματικός, έχουν τον Φανούρη κοντά τους από 9 μηνών και τη Μαρία από 3 μηνών, «με τα δύο παιδιά να έχουν δυσκολίες, ο Φανούρης με 59% αναπηρία, ενώ η Μαρία είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Η ίδια σημείωσε ότι την ώθησε στην αναδοχή το γεγονός ότι ήταν εγκαταλειμμένα: «Όλα τα παιδιά δικαιούνται να έχουν μία οικογένεια. Τα παιδιά με αναπηρία πρέπει να έχουν οπωσδήποτε οικογένεια. Αφορμή ήταν ο Φανούρης. Όταν τον πρωτοείδα ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος, οπότε δεν το πολυσκέφτηκα. Ήταν μία παρόρμηση, μία έκρηξη αγάπης».

«Συνοδοιπόρος και βοηθός είναι ο σύζυγός μου. Χωρίς εκείνον δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα» συμπλήρωσε.

«Όσοι έχουν αγάπη ας ανοίξουν τις αγκαλιές τους στα παιδιά αυτά και θα αποζημιωθούν. Αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι. Πέρα από τις δυσκολίες υπάρχουν και πολύ καλές στιγμές. Ευχαριστώ και τα παιδιά μου. Πιστεύω ότι ο Θωμάς δεν είναι τυχαίο ότι έγινε εργοθεραπευτής και ασχολείται με παιδιά με μεγάλη αναπηρία» τόνισε.

Πηγή
https://e-thessalia.gr/
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button