Επικαιρότητα

Οδηγία ΕΕ: Αυθαίρετα τα κτίρια χωρίς πρόσβαση σε ΑμεΑ από το 2020 [video]

Κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει ακόμη, προβλέπει ότι από το 2020, τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα.

Υποχρεωτική καθίσταται η δυνατότητα πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία σε όλα τα κτίρια, σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί σε νόμο το επόμενο διάστημα.

Η κοινοτική οδηγία επιβάλλει να δημιουργηθούν οι όροι προσβασιμότητας σε κάθε κτίριο για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό skai.gr, «έρχεται» νόμος για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες των κτιρίων σε παρεμβάσεις μέχρι το 2020.


Εφόσον ενσωματωθεί η οδηγία, θα πρέπει τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές, αλλιώς θα αντιμετωπίζονται ως αυθαίρετα.

Μάλιστα, ενδεχομένως οι ιδιοκτήτες των κτιρίων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

Κατά τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει επίσης ρυθμίσεις τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο.

Ωστόσο, αν η απλοποίηση της διαδικασίας δεν αποφέρει αποτελέσματα, το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων για όσους δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button