Επικαιρότητα

Νίκος Αντωνιάδης: Με αυτές τις κατηγορίες συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Για τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως τροποποιήθηκε με βάση της διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, συνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης με εισαγγελική εντολή.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία  με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Άμεσα διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και η σύλληψη του δικηγόρου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δικηγόρος συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα.

Τα βήματα από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Λόγω της ειδικής δωσιδικίας οι δικηγόροι σε περίπτωση δίωξης και παραπομπής στο ακροατήριο δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του, είχε στείλει μήνυμα μέσω φίλου του στο fb.

Πηγή
www.newsit.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button