Επικαιρότητα

Μυρτώ της Πάρου – «Αύριο θα είμαι η φωνή σου στο ΣτΕ» – Συγκλονίζει η μητέρα της

«Αύριο θα είμαι η φωνή σου στο Συμβούλιο Επικράτειας. Μια φωνή που η Πολιτεία κωφεύει και αποποιείται την ευθύνη της για ότι σου συνέβη. Καλώ όλους όσους σε αγαπούν, να δώσουν το παρόν!» αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρία Κοτρώτσου.

Εννιά χρόνια η Μυρτώ συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» μετά τη βάναυση κακοποίηση που δέχτηκε σε περιοχή της Πάρου.

Ολά αυτά τα χρόνια η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της. Η Μυρτώ ήταν 15 ετών, όταν είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. Ήταν 22 Ιουλίου 2012, όταν έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας.

Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε, την άφησαν με μόνιμη αναπηρία.

O δικαστικός Γολγοθάς

Στον  δικαστικό «Γολγοθά» που βρίσκεται η οικογένεια της Μυρτώς καθώς η πολιτεία αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της, αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής η Μαρία Κοτρώτσου.

«Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτώς φάρμακα, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απ’ έξω γιατί με πνίγει αυτό το πράγμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Κοτρώτσου.

Η μητέρα της Μυρτώς ξέσπασε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός περά από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζήτω για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες».

«Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα». Η Μυρτώ, υπενθύμισε, έχει 100% αναπηρία.

«Αύριο θα είμαι η φωνή σου στο ΣτΕ»

Μάλιστα η κ. Κοτρώτσου σε ανάρτηση στο facebook τονίζει: «Μυρτώ μου! αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 10:00πμ θα είμαι η φωνή σου στο συμβούλιο επικράτειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47-49. Μια φωνή που η Πολιτεία κωφεύει και αποποιείται την ευθύνη της για ότι σου συνέβη. Καλώ όλους όσους σε αγαπούν, να δώσουν το παρόν!»

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button