Επικαιρότητα

Μπήκαν τα Seatrac σε 4 παραλίες του Δήμου Δυτικής Μάνης

Το μπάνιο τους θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν στις παραλίες της Δυτικής Μάνης οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα.

Αυτές τις μέρες εγκαταστάθηκαν οι ειδικές ράμπες στις εξής παραλίες:

  • Άγιο Νικόλαο [παραλία Πανταζή],
  • στην παραλία της Στούπας,
  • στην Καρδαμύλη [παραλία Ριτσά] και
  • στο Ακρογιάλι Αβίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήταν που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Δυτικής Μάνης για πρόσβασιμότητα των ΑμεΑ σε 4 παραλίες της περιοχής και εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης χρηματοδοτήθηκε με 211.000 ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία υποδομών που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θαλάσσιους χώρους κολύμβησης και παραλίες για τα ΑμΕΑ και άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θάλασσες, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Πηγή
www.messinialive.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button