Επικαιρότητα

Μια ΑμεΑ εκπαιδευτικός του Άργους γράφει για τη ντροπή μιας πινακίδας

Τα τελευταία χρόνια στο διεθνές νομικό πλαίσιο προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία έχει προκύψει ένας νέος όρος «Προσβασιμότητα» περιγράφοντας το δικαίωμα να μπορεί ΚΑΘΕ άνθρωπος με ασφάλεια και άνεση να προσεγγίσει και να χρησιμοποιήσει υποδομές, υπηρεσίες, αγαθά. Ο όρος υποστηρίζει το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας επιλογών των ατόμων με αναπηρίες, σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Η προσβασιμότητα σε μια πόλη, αποτελεί μέτρο πολιτισμού και μέτρο σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας το οποίο απευθύνεται σε όλους τους δημότες. Φυσικά, εξαρτάται από την κουλτούρα των δημοτών, ΑΛΛΑ, η αναβάθμιση της εξαρτάται από την πρωτοβουλία των αρχών η οποία, εκτός των άλλων, οφείλει να εμποτίζει την κοινωνία με αξίες.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω με την πόλη μας;

Πραγματικά καμία!

Όταν, οι «άρχοντες» της πόλης μας θεωρούν πως οι λέξεις «ειρήνη» και «ψωμί» είναι κενές περιεχομένου και τις χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές για να αερολογούν, προφανώς, η λέξη «προσβασιμότητα» τους είναι άγνωστη!

Αυτός είναι ο λόγος όπου στο πλαίσιο της 3ης του Δεκέμβρη (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), με καθυστέρηση μόνο λίγων ημερών, για την προστασία των αναπήρων της πόλης μας, τους απαγορεύτηκε, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, να ανεβαίνουν τη γέφυρα της πλατείας. Η γέφυρα, όπως ξέρετε, είναι η κορωνίδα του πρόσφατου μεγαλεπήβολου εκσυγχρονισμού που μετέτρεψε σε παραποτάμιο το «πολυδίψιο Άργος».

Άλλωστε, η πόλη μας ως γενέτειρα της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έκτοτε, όφειλε και οφείλει να μην έχει ΑΜΕΑ. Μόνο να γεννάει «Μεγάλους» και «Μεγίστους»…

Βέβαια, ούτε η Αρχαία Σπάρτη δεν κατόρθωσε να εξαφανίσει τους αναπήρους, ιδέ Εφιάλτη, και δεν ξέρω μήπως αυτό έχει σχέση με το γεγονός πως η πόλη μας έχει πολλούς Εφιάλτες…

Διαβάστε:  Βαρσοβία: Η πιο προσβάσιμη πόλη για το 2020 για τα άτομα με αναπηρία

Φανταστείτε την εικόνα να φιγουράρει σε ιλουστρασιόν χαρτί!

Η γέφυρα με την απαγορευτική ταμπέλα …με διάκοσμο Πρεσπών σαν Αμπρί… Οι πλάβες λείπουν για να νοιώσουμε σύγχρονοι μακεδονομάχοι και αλβανοφάγοι…!

Αν θέλουμε ένα ακόμα βραβείο παγκοσμίου εμβέλειας αρκεί στην ταμπέλα να συμπληρώσουμε ότι την γέφυρα απαγορεύετε να ανεβαίνουν: Οι άτυχοι που από μια αρρώστια ή ατύχημα έχουν κινητικά προβλήματα. Οι τυχεροί που απέκτησαν ένα μωρό και το μεταφέρουν με το καρότσι.

Οι λιγότερο τυχεροί που έχουν κάποιο πρόσκαιρο πρόβλημα.

Οι πολύ τυχεροί που η ζωή τους άφησε να γίνουν υπέργηροι.

Όσοι συνοδεύουν τις προηγούμενες κατηγορίες συμπολιτών μας, και…

Σημειώσεις:

1. Εκτός από μάνα και εκπαιδευτικός είμαι και ΑΜΕΑ.

2. Μέχρι να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου, ήρθε η απάντηση από το Δήμο σχετικά με την πινακίδα. Η απάντηση σαφώς δηλώνει ότι δεν ευθύνεται η γέφυρα…αλλά μια υπηρεσία που επέβαλε την τοποθέτηση της πινακίδας αποκαλύπτοντας την κακοτεχνία της κορωνίδας…

3. Αφιέρωση, στους «άρχοντες» της πόλης μας, την οποία επιβάλει το πνεύμα των ημερών…αφού και φέτος …έχουμε φάτνη …

Πηγή
palabourtzi.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button