Επικαιρότητα

Μητέρα εγκατέλειψε 5χρονο με αυτισμό 120 χλμ μακριά από το σπίτι τους

Μια 32χρονη μητέρα από την Πολιτεία της Ιντιάνα, η Heather Nicole Adkins, εγκατέλειψε τον 5χρονο αυτιστικό γιο της 120 χλμ μακριά από το σπίτι τους. Η σοκαριστική απάντησή της οταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε ήταν: «για να τον σώσω από εμένα».

Η Adkins συνελήφθη για άσχετο με την αποτρόπαια πράξη της λόγο και έδωσε ψευδή στοιχεία στις Αρχές. Τελικά, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την απάτη της και βρήκαν τα αληθινά της στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποκάλυψε οτι είχε τρία παιδιά, το ένα με αυτισμό, τα οποία ήταν όλα ασφαλή.

Στο μεταξύ, ένας οδηγός εντόπισε τον 5χρονο αυτιστικό γιο της, Thomas, να περιφέρεται χωρίς πανωφόρι σε έναν ερημικό δρόμο. Αμέσως, σταμάτησε και έβαλε το παιδί στο αυτοκίνητο για να είναι ασφαλές ώσπου να έρθουν οι Αρχές.

«Ο δρόμος ήταν σκοτεινός και διπλής κατεύθυνσης, ενώ έκανε παγωνιά», δήλωσε στα ΜΜΕ ένας άλλος οδηγός που είχε ειδοποιήσει και εκείνος τις Αρχές όταν είδε το παιδί νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί έφεραν το παιδί στο τμήμα, ευελπιστώντας ότι κάποιος γονιός θα το αναζητήσει. Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς, το ανέλαβε η Κοινωνική Υπηρεσία, ενώ η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία του Thomas μήπως και κάποιος τον αναγνωρίσει. Τελικά, ένας πολίτης έδωσε τις Αρχές τα στοιχεία του παιδιού και έτσι βρέθηκε ότι ήταν ο γιος της Heather Adkins που είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Λίγες μέρες αργότερα, η μητέρα του παιδιού βρέθηκε και πάλι με χειροπέδες, αυτή τη φορά με τη βαριά κατηγορία της αμέλειας και έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο.

Η ίδια δεν είχε πλήρη επίγνωση του τι είχε συμβεί, αλλάζοντας αρκετές φορές την κατάθεσή της μέχρι να παραδεχτεί ότι είχε εγκαταλείψει το παιδί μόνο του. Τότε ήταν που, σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι ήθελε «να σώσει το παιδί της από την ίδια».

Μετά και από την ομολογία της, η μητέρα αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσής της που μπορείνα επιφέρει έως και 8ετή φυλάκιση. Στο μεταξύ, στη φυλακή βρίσκεται εδώ και καιρό και ο πατέρας του παιδιού.

Πηγή: cafemom.com

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button