Επικαιρότητα

Μηδενίζει η ΔΕΥΑΜΒ το χρέος της 48χρονης που “παρέδωσε” το παιδί της στο Ορφανοτροφείο

Πανελλήνιο ενδιαφέρον και συγκίνηση έχει προκαλέσει η δραματική ιστορία της 48χρονης από τη Νέα Ιωνία, που έφεραν στο φως τα Gegonota.news. Η γυναίκα αναγκάστηκε να “παραδώσει” στο Ορφανοτροφείο το 9χρονο παιδί της, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα με απίστευτα χρέη στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Από την Παρασκευή που δημοσιοποιήθηκε η ιστορία της, η 48χρονη μητέρα έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα για προσφορά εργασίας και γενικότερα για την παροχή βοήθειας, ενώ σήμερα επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γ. Τόρης και την ενημέρωσε ότι μηδενίζονται οι οφειλές της προς την Επιχείρηση. Σημειώνεται ότι το χρέος στη ΔΕΥΑΜΒ ήταν 2.695 ευρώ, ενώ στη ΔΕΗ φθάνει τις 10.000.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι:

Σχετικά με την υπόθεση της συμπολίτισσάς  μας που για λόγους ανέχειας, αναγκάστηκε να ζητήσει στέγη για το παιδί της στο ορφανοτροφείο, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

  • Προχωρεί αδαπάνως στην επανασύνδεση της παροχής ύδρευσης.
  • Αναρρυθμίζει την οφειλή ( με βάση την απόφαση των τελών για το 2022) από 2.695,92 €, σε 150,70 €.
  • Δεδομένου ότι ο υδρομετρητής της συγκεκριμένης οικίας εμφανίζει εσωτερική διαρροή, η ΔΕΥΑΜΒ με δικά της συνεργεία αναλαμβάνει την επισκευή της.

Σημειώνουμε ότι, η συμπολίτισσα δεν είχε ενημερώσει την υπηρεσία για την κατάστασή της, οπότε τουλάχιστον στο θέμα της υδροδότησης, θα απολάμβανε την πρόνοια, όπως συμβαίνει ήδη σε δεκάδες νοικοκυριά.

Διεκδικεί πίσω την 9χρονη κόρη της

Η εννιάχρονη κόρη της που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.
Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στη Πρόνοια και τους είπε… “σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω”. Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία.

Τώρα, η 48χρονη μητέρα διεκδικεί πίσω το παιδί και βρίσκεται σε συνεννόηση για τον σκοπό αυτό με το Ορφανοτροφείο και την Κοινωνική Πρόνοια, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες εισαγγελικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, προχωρά τις διαδικασίες για το άνοιγμα ερανικού τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να καταθέσουν χρήματα όσοι επιθυμούν να την βοηθήσουν.

Η 48 χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν τρια χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η κατάρρευση. Ένα χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί.

Η 48χρονη γυναίκα δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από τους συγγενείς της.

“Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν θέλει. Δεν ενέκρινε ποτέ τον σύζυγό μου και οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν. Έχει μια νέα ζωή και δεν χωράμε σε αυτή, παρότι από την πρώην σύζυγο αποκόμισε μια μεγάλη κληρονομιά. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στην ετεροθαλή αδελφή του.

Παντού λοιπόν έβλεπα αδιέξοδο. Μια ημέρα είπα πως δεν θα πεθάνει το παιδί μου και έτσι σηκώθηκα το πρωί, την φίλησα και πήγα γραμμή στην Πρόνοια.

Η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες. Την συνοδεύει στο Νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button