Επικαιρότητα

Με απεργία πείνας και διακοπή χημειοθεραπείας απειλούν οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας

Τέλος στην ταλαιπωρία τους ζητούν οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία πείνας και διακοπή της χημειοθεραπείας τους επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Από τον Μάιο του 2014 έως τέλη του 2018 λειτουργούσε Τακτικό Εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο του Πύργου – με την ελπίδα εκτός από τον ιατρικό έλεγχο και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και των αξονικών τους, στο μέλλον θα μπορούσαν να κάνουν και χημειοθεραπείες εκεί.

Με τη συνταξιοδότηση όμως του μοναδικού ιατρού, από τις αρχές του έτους αναγκάζονται να μετακινούνται στην Πάτρα με το λεωφορείο τόσο για τις θεραπείες τους όσο και για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις – μια ψυχοφθόρα αλλά και τρομερά δαπανηρή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν πρόκειται να προβεί σε κάποιες άμεσες ενέργειες ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών του Νομού Ηλείας.

Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Με απεργία πείνας και διακοπή χημειοθεραπείας απειλούν οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας

Οι ογκολογικοί ασθενείς του νομού Ηλείας δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν τις χημειοθεραπείες τους και να κάνουν απεργία πείνας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2014 ξεκίνησε στο Νοσοκομείο του Πύργου η λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ογκολογικού Ιατρείου υπό Ηλείο Παθολόγο – Ογκολόγο, Συντονιστή Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Τότε, είχε προαναγγελθεί και η πραγματοποίηση χημειοθεραπειών στον Πύργο – κάτι που δεν υλοποιήθηκε. Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ο Συντονιστής Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα ότι όχι μόνο δε φαίνεται να προχωρά το ανωτέρω σχέδιο, αλλά η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών γίνεται πολύ μεγαλύτερη, αφού πια δε θα λειτουργεί ούτε το Εξωτερικό Ιατρείο για τον ιατρικό έλεγχο και τη συνταγογράφηση φαρμάκων και αξονικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ογκολογικοί ασθενείς από την Ηλεία να αναγκάζονται να μετακινούνται στην Πάτρα με το λεωφορείο τόσο για τις θεραπείες τους όσο και για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις – μια ψυχοφθόρα αλλά και τρομερά δαπανηρή διαδικασία.

Διαβάστε:  Ηλεία: Χάρισε ζωή στον άνδρα της προσφέροντάς του τον νεφρό της

Αγανακτισμένοι λοιπόν, οι ογκολογικοί ασθενείς δήλωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας και διακοπή της χημειοθεραπείας τους – γεγονός το οποίο θα επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας τους.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Είναι σε γνώση σας η συνταξιοδότηση του υπεύθυνου Ογκολόγου και το επακόλουθο κλείσιμο του Τακτικού Εξωτερικού Ογκολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Πύργου λόγω έλλειψης προσωπικού; Πρόκειται να προβείτε σε σχετικές ενέργειες, ποιες είναι αυτές και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

2.      Με ποιον τρόπο πρόκειται να βοηθήσετε στη μείωση της ταλαιπωρίας των ογκολογικών ασθενών του Νομού Ηλείας ώστε να μη επιβάλλεται να μετακινούνται στην Πάτρα τόσο για τις θεραπείες τους όσο και για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας

Βασίλης Οικονόμου                          Επικρατείας

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button