Επικαιρότητα

Μεσολόγγι: «Με κρατάει ζωντανή πως έδωσε ζωή σε εφτά ανθρώπους» λέει η μητέρα του 16χρονου Ντίνου

Μιλά στο protothema.gr η Παρασκευή Κολλιοπούλου που αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του γιου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λόγω οξείας κεραυνοβόλου εγκεφαλομηνιγγίτιδας

Ζωή σε εφτά ανθρώπους δίνει ο ξαφνικός θάνατος του 16χρονου Ντίνου από το Μεσολόγγι, η μητέρα του οποίου αποφάσισε να δωρίσει ζωτικής σημασίας όργανα σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Ο γιος της Παρασκευής Κολλιοπούλου, η οποία μίλησε στο protothema.gr, έφυγε απο τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομηνιγγίτιδα μόλις στα 16 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του. Η απόφαση της μητέρας του να δωρίσει τα όργανά του, όπως η ίδια λέει, ήταν κάτι που θα έβρισκε σύμφωνο τον γιο της.

«Eίμαι σίγουρη ότι θα χαιρόταν με την απόφασή μας να δωρίσουμε τα όργανά του. Ήταν ένα γενναιόδωρο παιδί, και ότι και να του ζητούσες, δεν έλεγε ποτέ όχι. Αυτό που με κρατάει ζωντανή αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Ντίνος έδωσε ζωή σε εφτά ανθρώπους, ότι κάπου χτυπάει η καρδιά του ακόμα κι ότι κάπου ανασαίνει ο πνεύμονάς του. Νιώθω ότι νοερά είναι κοντά μας, ο γιος μου» λέει η μητέρα του 16χρονου και συνεχίζει: «Κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και νομίζω ότι η δωρεά οργάνων είναι ότι καλύτερο για μια ψυχούλα που έφυγε. Όλη η οικογένεια αποφασίσαμε να δωρίσουμε τα όργανα του παιδιού μας. Ήταν ένας “αθώος γίγαντας”, έτσι τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του στο σχολείο. Είχε όνειρα και στόχους».

«Όλα ξεκίνησαν από έναν απλό πυρετό και το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν να του κάνουμε τεστ για covid. Βγήκε αρνητκό, στη συνέχεια πήγαμε στο νοσοκομείο του Αγρινίου κι από εκεί στο νοσοκομείο της Πάτρας. Η πρώτη αντίδραση των γιατρών ήταν να διασωληνώσουν το παιδί και να το βάλουν σε κώμα γιατί είχε σπασμούς. Μείναμε ακριβώς μια εβδομάδα εκεί, αν και οι γιατροί από την αρχή μου είπαν ότι πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση και ότι οι ελπίδες ήταν ελάχιστες» καταλήγει στο protothema.gr η μητέρα του Ντίνου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η καρδιά του 16χρονου πήγε σε ένα παλικάρι το οποίο είναι μεταξύ ζωής και θανάτου από το 2008, οι κερατοειδείς σε δύο νέους ανθρώπους, τα νεφρά σε δύο άντρες 58 και 27 ετών οι οποίοι έκαναν αιμοκάθαρση, το ήπαρ σε μια γυναίκα 51 ετών και οι πνεύμονες σε έναν 60χρονο άνδρα.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button