Επικαιρότητα

Μεγαλείο ψυχής από τον Σεφερλή – Διέκοψε την παράστασή του για να συνοδέψει στην αίθουσα παιδί με σύνδρομο DOWN

Μεγαλείο ψυχής από τον Μάρκο Σεφερλή! Ο πρωταγωνιστής διέκοψε την παράστασή του «Greece, the Musicult» στην Κύπρο για να συνοδέψει στην αίθουσα έναν μεγάλο θαυμαστή του, ένα παιδί ΑμεΑ!

Οι συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου της Λευκωσίας, όταν ο κωμικός ηθοποιός ενημερώθηκε από τη μητέρα ενός αγοριού με σύνδρομο Down, του Πάρη, ότι ο μικρός αρνούνταν να εισέλθει στον χώρο γιατί η μουσική ήταν δυνατή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Μάρκος σταμάτησε το νούμερο και, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, πήδηξε από τη σκηνή κι έσπευσε τρέχοντας στον χώρο όπου βρισκόταν ο μικρός.

Ο πιτσιρίκος, μόλις είδε το ίνδαλμά του να πλησιάζει, έτρεξε στην αγκαλιά του κάνοντας μεγάλες χαρές. Ο πρωταγωνιστής, συγκινημένος, τον πήρε αγκαλιά και μαζί διέσχισαν την αίθουσα, βάζοντάς τον να καθίσει στην πρώτη σειρά.

Το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, συνοδευόμενα από επιφωνήματα χαράς και πολλά «μπράβο» προς τον Μάρκο, που έδειξε για ακόμα μία φορά την ευαισθησία του ως άνθρωπος, αλλά και ως πατέρας. Η μητέρα του Πάρη, θέλοντας να τον ευχαριστήσει, έστειλε ευχαριστήριο γράμμα στα κυπριακά sites, αποκαλύπτοντας τον διάλογο που είχε με τον πρωταγωνιστή επί σκηνής.

«Μόνο εσείς μπορείτε»

«Εχω φέρει το αγοράκι μου, έχει σύνδρομο Down, θέλει να σας δει, αλλά δεν θέλει να έρθει μέσα στην αίθουσα, γιατί είναι δυνατή η μουσική» του είπε, όταν του ζήτησε να σκύψει λίγο για να του μιλήσει. «Κι εγώ τι θέλετε να κάνω;» αποκρίθηκε. «Μπορείτε να τον φέρετε μέσα;» τον ρώτησε εκείνη. «Και θέλετε να διακόψω την παράσταση για να πάω να φέρω μέσα τον Πάρη;» ρώτησε με τη σειρά του εκείνος και συνέχισε: «Αν πάω εγώ, θα έρθει;» «Μόνο εσείς μπορείτε να τον πείσετε να έρθει» του απάντησε η μαμά, και έτσι έγινε!

Η φιλανθρωπική δράση και η προσφορά του καλλιτέχνη είναι μεγάλες, και μόνο ένα μέρος τους έχει γίνει γνωστό. Ο Μάρκος δίνει αφιλοκερδώς παραστάσεις σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ αγόρασε πριν από μερικούς μήνες και το ειδικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της Ασπας Μπόγρη, του κοριτσιού το οποίο πυροβόλησε πριν από χρόνια ο πατέρας της.

Πηγή
www.espressonews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button