Επικαιρότητα

Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων κυκλοφόρησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με αναπηρίες

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες συχνά ξεπερνούν τον εαυτό τους, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την πιο ευφάνταστη αποκριάτικη στολή για τα παιδιά τους.

Φέτος, όμως, κάποιοι τυχεροί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αφού έχουν την επιλογή να αγοράσουν μια εντυπωσιακή στολή για το διαφορετικό παιδί τους χάρη στη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων Target.

Τα καταστήματα Target αποκάλυψαν εδώ και λίγο καιρό δύο αποκριάτικες στολές, σχεδιασμένες ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Η εταιρεία ελπίζει ότι χάρη σε αυτές θα βοηθήσει ακόμη περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Το ένα από τα «κοστούμια» της συλλογής μετατρέπει το αναπηρικό αμαξίδιο σε άμαξα πριγκίπισσας, ενώ το δεύτερο μετατρέπει το αμαξίδιο σε πειρατικό πλοίο, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρά αγόρια και κορίτσια με αναπηρίες να διασκεδάσουν με την ψυχή τους φέτος τις απόκριες και να υποδυθούν φανταστικούς ήρωες.

Υπάρχουν επίσης δύο νέα αποκριάτικα κοστούμια – ένας καρχαρίας και ένας μονόκερος – χωρίς ραφές και ετικέτες, για παιδιά με αισθητηριακά προβλήματα. Πριν από δύο χρόνια, η Target λάνσαρε ρούχα, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με αισθητηριακές ευαισθησίες, όπως ο αυτισμός. Οι σχεδιαστές αφαίρεσαν τις ετικέτες, τις ραφές και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα παιδιά, και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Μέσα από αυτές τις συλλογές, η εταιρεία διαπίστωσε ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στα σχέδιά της θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Μακάρι η πρωτοβουλία της να γίνει παράδειγμα και από άλλες εταιρίες κατασκευής κοστουμιών.

Πηγή
www.infokids.com.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button