Άρθρογραφία

Μαρίνα Γραμματικοπούλου: Η πετυχημένη δικηγόρος που πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή χωρίς να λυγίσει – Έγινε δικηγόρος και χαρούμενη μητέρα

Η Μαρίνα Γραμματικοπούλου πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώα, άλλαξε τη ζωή της και σήμερα είναι πετυχημένη δικηγόρος.

“Πριν από κάποια χρόνια έβλεπα την πόρτα της φυλακής να κλείνει και εγώ να μένω πίσω με δάκρυα στα μάτια, να διαβάζω με το φως του καντηλιού στην φυλακή. Τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη, είμαι μητέρα, είμαι δικηγόρος, είμαι σύζυγος“, τονίζει η Μαρίνα Γραμματικοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι στο παρελθόν, η οποία πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή μέχρι να αθωωθεί.

Η ίδια περιέγραψε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή “Ελένη”, όσα συγκλονιστικά έζησε, πως βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και πως πήρε την απόφαση να σπουδάσει.

“Το σχολείο ήταν πάντοτε το καταφύγιό μου. Ενώ ήμουν καλή μαθήτρια, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σχολείο για οικογενειακούς λόγους. Στα 21 μου γνώρισα έναν άντρα, που μου εμφανίστηκε σαν άλλος από αυτό που ήταν. Η ενασχόλησή του ήταν διακίνηση ναρκωτικών. Καθώς πλησιάζαμε την πολυκατοικία, 10 άτομα μας περικύκλωσαν με όπλα για να μας συλλάβουν. Βρήκαν ναρκωτικές ουσίες στον ακάλυπτο και βρίσκουν μόνο εμένα. Μετά πάω στον ανακριτή και από εκεί στον Κορυδαλλό…”.

“Έδωσα εξετάσεις με χειροπέδες στα χέρια”

Στο πρώτο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να συνεχίσει το σχολείο. “Έδωσα εξετάσεις με χειροπέδες στα χέρια”, είπε.

Όλο αυτό το διάστημα φοίτησε στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αρχικά των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια των φυλακών Ελαιώνα. Τελικά πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή μέχρι να αθωωθεί.

Μετά την αποφυλάκισή της γράφτηκε στο εσπερινό λύκειο της Θήβας, καταφέροντας να αποφοιτήσει και στη συνέχεια να μπει στη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών που ήταν και το μεγάλο της όνειρο, ανάμεσα στους αριστούχους.

Το 2011 είχε βραβευθεί απο την Φώφη Γεννηματά, τότε αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας της, ενώ με την αποζημίωση που έλαβε για τις βλάβες που υπέστη κατάφερε να κάνει και μεταπτυχιακό στη Σουηδία.

“Κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου γιατί πήρα την ευθύνη της ζωής μου στα χέρια μου και είπα ότι θα την φτιάξω όπως τη θέλω εγώ”, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button