Επικαιρότητα

Μέχρι την 1η Μαρτίου η συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς

Από την εν λόγω ημερομηνία και έπειτα, η διαδικασία θα πραγματοποιείται μόνο από γιατρούς του Δημοσίου. Αντιδρά στο μέτρο ο Πανελλήνιος Ιατρικής Σύλλογος και ζητά την απόσυρσή του.

Τέλος μπαίνει στη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες από ιδιώτες γιατρούς την 1η Μαρτιόυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από την συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα, οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις μόνο σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε εφαρμοστεί λόγω του πανδημικού κύματος και με στόχο να μην προσέρχονται οι ανασφάλιστοι στα νοσοκομεία για απλές διαδικασίες και να εξυπηρετούνται από ιδιώτες γιατρούς.

Την ίδια στιγμή, ο Πανελλήνιος Ιατρικής Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά την άμεση απόσυρση του μέτρου. «Παρότι το υπουργείο Υγείας έδωσε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου και θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρσή του, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και εξετάσεις όλοι οι πολίτες της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «έχει αποδειχθεί ότι οι δημόσιες δομές δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα τώρα, εν μέσω πανδημίας. Γι΄ αυτό και είναι πιθανό να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

Πηγή
www.protagon.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button