Επικαιρότητα

Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού [video]

«Ναι είμαι στο Εθνικό και ναι, είμαι ηθοποιός. Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε», είπε η νεαρή ηθοποιός στους «Πρωταγωνιστές»

Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου.

Η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο τελευταίο επεισόδιο για το 2021 στους Πρωταγωνιστές του Alpha προκειμένου να συνομιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και άλλες 10 δυναμικές γυναίκες. Ειδικότερα, δίνοντας ένα ισχυρό μάθημα ζωής, η Λωξάντρα Λούκας τόνισε με μεγάλο χαμόγελο στον δημοσιογράφο πως «ναι είμαι στο Εθνικό και ναι, είμαι ηθοποιός».

«Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε» πρόσθεσε τρυφερά για να παρουσιάσει στη συνέχεια τον στίχο που αναφέρει η ίδια στην παράσταση: «Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button