Επικαιρότητα

Λεχαινά: Αυτοδιοικητικός υποστηρίζει ότι η φιλοξενία παιδιών με αναπηρία, στο ίδιο κτίριο που έχει διαμέρισμα, απαξιώνει την ιδιοκτησία του!


iSpeech.org
Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με το dete.gr, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Ανδραβίδας–Κυλλήνης Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, που έχει κι αυτός διαμέρισμα, με το αιτιολογικό ότι από την παρουσία τους θα απαξιωθεί η ιδιοκτησία του και θα έχει μηδενική μισθωτή αξία!

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προωθούμενης αποϊδρυματοποίησης, προέβη στη μίσθωση και στη διαμόρφωση του ισογείου του εν λόγω ακινήτου, στον πρώτο όροφο του οποίου έχει το διαμέρισμα του ο κ. Μάλιαρης, για τη δημιουργία ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), όπου θα φιλοξενηθούν τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΚ Λεχαινών.

Έρχεται, λοιπόν, ο εν λόγω υποψήφιος (στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές) δήμαρχος Ανδραβίδας–Κυλλήνης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», και κάνει λόγο για απαξίωση της περιουσίας του, λόγω της στέγασης των παιδιών με αναπηρία στο ίδιο κτίριο που έχει το διαμέρισμα του!«Δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν, από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων…»

Στο εξώδικο του, που κοινοποίησε στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρει επί λέξει, εκτός άλλων, τα ακόλουθα:

«Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μισθωτές του διαμερίσματος ιδιοκτησίας μου έχουν αντιρρήσεις επί της στεγάσεως στην ίδια οικοδομή του συγκεκριμένου ιδρύματος/παραρτήματος,
δεδομένου ότι τα άτομα που θα φιλοξενηθούν ως άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων, στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, συνεπώς και σε ώρες κοινής ησυχίας, οπότε θα είναι με βεβαιότητα αδύνατη η συνοίκηση στην ίδια οικοδομή. Συνεπώς, είναι προφανές ότι ουδείς θα μπορέσει να κατοικήσει στο διαμέρισμα μου, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται πλήρως η ιδιοκτησία μου, αφού θα έχει μηδενική μισθωτή αξία.Με την παρούσα ΣΑΣ δηλώνω ότι ως συγκύριος της οικοδομής(ιδιοκτήτης διαμερίσματος του 1ουορόφου)ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ στην ανωτέρω προοριζόμενη χρήση του ισογείου ορόφου».

Παραλαμβάνοντας το εξώδικο, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος έπεσε από τα σύννεφα. Αλλά δεν έμεινε και με σταυρωμένα τα χέρια. Απάντησε στον κ. Μάλιαρη, επίσης με εξώδικο, απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του. Και έπεται συνέχεια…

Πηγή
www.aftodioikisi.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button