Επικαιρότητα

Λειψοί: Προσβάσιμη σε ΑμεΑ μια απο τις δημοφιλέστερες παραλίες

Δύο νέα σημαντικά έργα για το ακριτικό νησί της θεάς Καλυψούς, εγκαινίασε ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο της νέας τουριστικής σεζόν.

Το πιο πρόσφατο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου και αφορά στη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής ώστε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, η πανέμορφη παραλία της Λιεντού που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι, να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ, έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των τουριστών των Λειψών με αναπηρίες.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, μετά από ενέργειες του Δήμου σε συνεργασία με τη ΜΟΔ ΑΕ. Το έργο διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και περιλαμβάνει την ειδική εγκατάσταση πρόσβασης των ΑμΕΑ στον θαλάσσιο χώρο, καθώς και τον βοηθητικό εξοπλισμό που αφορά διάδρομο παραλίας μήκους 10 μέτρων, λυόμενο αποδυτήριο, κατάλληλα διαμορφωμένη χημική τουαλέτα με αλλαξιέρα μωρού, σκίαστρα και σήμανση.

Tο δεύτερο σημαντικό πρόσφατο έργο αφορά στο νέο αυτόνομο οικολογικό φωτιστικό δρόμου Phillips που για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα τοποθετήθηκε στους Λειψούς! Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και απόλυτα οικολογικό φωτιστικό, με αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει και αυξάνει το φωτισμό όταν διέρχονται πεζοί ή αυτοκίνητα και χαμηλώνει στο 30% όταν δεν είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο ζωής της μπαταρίας, εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και αυτονομία.

Ο Δήμος Λειψών, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, διασφάλισε την προμήθεια 28 ιστών με το συγκεκριμένο σύστημα φωτισμού που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Κάμπου και την παιδική χαρά του νησιού, καθώς οι Λειψοί αποτελούν την περιοχή με τις περισσότερες αναλογικά γεννήσεις στην Ελλάδα!

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεσμεύθηκε να προμηθεύσει δωρεάν με λάμπες led και τα 3 σχολεία του νησιού, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, γεγονός που θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. «Το μέτρο της ποιότητας των ανθρώπων ενός τόπου είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους αδύναμους συμπολίτες τους αλλά και το περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος που προανήγγειλε την πρόθεση του Δήμου για νέες δημιουργικές δράσεις στο μέλλον, για το περιβάλλον και τις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή
indicator.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button