Επικαιρότητα

Κραυγή αγωνίας μαμάς: “Υπάρχει ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια στο Νοσ. “ΕΛΠΙΔΑ”. Βοηθήστε μας”

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει με τη ανάρτησή της η μαμά Afentoula Gkiourtzouoglou Gkini καθώς η 5χρονη κορούλα της, Αριάδνη, δίνει μάχη με τη λεμφοβλαστική λευχαιμία και δυστυχώς δεν υπάρχουν αποθέματα  στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Ελπίδα.

Η μαμά με την έκκλησή της δεν ζητά μόνο αίμα για το δικό της το παιδί αλλά καλεί τους εθελοντές αιμοδότες και όσους επιθυμούν να δώσουν αιμοπετάλια να κινητοποιηθούν καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και πολλά παιδάκια ασθενείς ταλαιπωρούνται από την έλλειψη.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά “Διωξανε παιδί γιατί δεν έχει αιμοπετάλια να μεταγγιστει.. εμείς επίσης αναμένουμε αίμα και αιμοπετάλια για μετάγγιση διότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ….”

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα και κυρίως αιμοπετάλια στο ογκολογικο νοσοκομείο Ελπίδα.. Σας παρακαλώ οποίος μπορεί να έρθει να δώσει..
Διωξανε παιδί γιατί δεν έχει αιμοπετάλια να μεταγγιστει.. εμείς επίσης αναμένουμε αίμα και αιμοπετάλια για μετάγγιση διότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ….

ΤΟ POST ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Γκίνη Αριάδνη του Κωνσταντίνου Ογκολογικο νοσοκομείο Ελπίδα, Κλινική ΚΕΘ

Για αιμοπετάλια επισκεφθείτε το παιδοογκολογικό νοσοκομείο Ελπίδα (Λεβαδείας 8, Αθήνα – Γουδή, 11527, 2107452000)”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button