Επικαιρότητα

Κρήτη: Ευχάριστα νέα για τον μικρό Παναγιώτη – «Κέρδισε την πρώτη μάχη αλλά όχι ακόμη τον πόλεμο»!

Την πρώτη μεγάλη μάχη για την ζωή φαίνεται να έχει κερδίσει ο μικρός Παναγιώτης, το μόλις ενός έτους μωράκι από την Σητεία, που πάσχει από ρετινοβλάστωμα, ένα είδος καρκίνου στο μάτι που μπορεί να βλάψει την όραση ή ακόμη και να απειλήσει τη ζωή…

Ο Παναγιώτης μόλις διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια που είχε καλπάζουσα μορφή και κατόπιν ενημέρωσης του ΕΟΠΥΥ από την οφθαλμολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, κινήθηκαν τάχιστα οι διαδικασίες και πλέον βρίσκεται ήδη στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Εκεί το μωρό υποβλήθηκε σε μια πολύ κρίσιμη επέμβαση που ήταν επιτυχής, πλημμυρίζοντας με αισθήματα ανακούφισης και ελπίδας τους γονείς του που όλο αυτό το διάστημα, βιώνουν το δικό τους «Γολγοθά». Στο πλευρό του Παναγιώτη είναι η μητέρα του, από την πρώτη στιγμή, ενώ στη Σητεία παρέμεινε ο πατέρας με τα υπόλοιπα 3 παιδιά της οικογένειας.

Ο κ. Γιάννης Μουλιανιτάκης, δυνατός και αισιόδοξος άνθρωπος μίλησε για την περιπέτεια του παιδιού του και την πρώτη μεγάλη μάχη που κέρδισε. «Ο γιος μας βγήκε νικητής σε μία μεγάλη μάχη. Κέρδισε την πρώτη μάχη αλλά όχι ακόμη τον πόλεμο. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και σειρά έχουν τώρα οι χημειοθεραπείες και άλλες εξετάσεις, που αν και επίπονες για το οργανισμό του, σύμφωνα, όμως πάντα με τους γιατρούς πρέπει να γίνουν. Είμαι αισιόδοξος ότι ο γιος μου θα τα καταφέρει και σύντομα θα γυρίσει στο σπίτι μας υγιής».

Η Κρήτη στο πλευρό του Παναγιώτη

Την ίδια ώρα η περιπέτεια του μικρού Παναγιώτη, έχει συγκινήσει όλους τους Κρητικούς που έχουν σπεύσει να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, αφού το κόστος για τα έξοδα που απαιτούνται για την μετεγχειρητική πορεία είναι δυσβάστακτα.

Μάλιστα προτού ο δήμος Σητείας προχωρήσει σε ανακοίνωση ζητώντας από τους Κρητικούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην περιπέτεια του μικρού Παναγιώτη, η τοπική κοινωνία της Ανατολικής Κρήτης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Ο πατέρας του μικρού από την πλευρά του δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τον βοήθησαν, γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους. «Η ανταπόκριση των ανθρώπων ήταν συγκινητική, χωρίς σε καμία περίπτωση να έχει σημασία το ποσό και πραγματικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μας έχουν βοηθήσει άνθρωποι που δεν τους γνωρίζουμε και αυτό για μας είναι πρωτόγνωρο. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι πρέπει οι γονείς να κινητοποιούνται άμεσα μόλις δουν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί τους. Εμάς οι γιατροί μας είπαν ότι αν το αφήναμε έστω λίγες μέρες ακόμη, ίσως σήμερα να ήταν αργά».

Η αγωνία τώρα πλέον εστιάζεται στις χημειοθεραπείες, με την αρχή να γίνεται σήμερα. Εφόσον όλα πάνα καλά τότε ίσως και να επιστρέψει πολύ σύντομα στην Κρήτη ο μικρός Παναγιώτης.

«Σήμερα ξεκινάει την πρώτη χημειοθεραπεία. Οι γιατροί μας είπαν ότι λόγω του πολύ μικρού της ηλικίας του, θα είναι μια επώδυνη διαδικασία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και εφόσον επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, ίσως να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει σπίτι μας με την μητέρα του. Μέχρι τότε όμως η αγωνία θα παραμένει».

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

IBAN: GR9601104660000046655572595, ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

Πηγή
www.newsit.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button