Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Συγκινεί 93χρονη ασθενής στο Κιλκίς – Δεν θέλω να στερήσω κλίνη από κάποιον νεότερο [video]

Η κα Μαρία αρνήθηκε να διακομισθεί, λέγοντας ότι δεν ήθελε να στερήσει μια κλίνη από κάποιον νεώτερο.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και χαράς πήρε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου εξιτήριο από το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας η 93χρονη κα Μαρία, κάτοικος Καστανερής.

Μετά από 17 ημέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο και την παρέλαβε η οικογένειά της καταχειροκροτούμενη από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου για το θάρρος και την περηφάνια που επέδειξε, αλλά και το συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με το thesstoday, είχε εισαχθεί εμπύρετη με συμπτώματα νέου κορoνοϊού την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο, όπου της έγιναν δύο έλεγχοι που υπήρξαν θετικοί και παρέμεινε έως τις 23 του μήνα.

Με την αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου και την διακομιδή των θετικών ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς, η κα Μαρία αρνήθηκε να διακομισθεί, λέγοντας ότι δεν ήθελε να στερήσει μια κλίνη από κάποιον νεώτερο.

Ματαίως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να την μεταπείσουν. Με πλήρη διαύγεια αλλά εμφανή την κόπωσή της, η κα Μαρία παρέμεινε στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας και 17 μέρες μετά ευχαρίστησε όλο το ιατρικό προσωπικό και έφυγε όπως ήρθε:
χαμογελαστή και υπερήφανη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας τα μέσα και ο εξοπλισμός είναι περιορισμένα, ενώ οι δύο πνευμονολόγοι, παθολόγος, βιοπαθολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ήδη μετακινηθεί στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Πηγή
www.thetoc.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button