Επικαιρότητα

Κορονοϊός – Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσει η πανδημία

Την εκτίμησή του για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού με φόντο την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον παρέθεσε πρόσφατα ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσει η πανδημία

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιό του με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας μετά από μια δύσκολη χρονιά», ο συνιδρυτής της Microsoft παραδέχθηκε ότι το 2021 ήταν «η πιο ασυνήθιστη και δύσκολη χρονιά της ζωής μου», σημειώνοντας ότι «ο προσωπικός μου κόσμος δεν έχει υπήρξε ποτέ μικρότερος από ό,τι τους τελευταίους δώδεκα μήνες».

Ο Γκέιτς, ο οποίος επίσης πήρε διαζύγιο φέτος, αναφέρθηκε σε μερικά από τα «μνημειώδη γεγονότα» που έλαβαν χώρα τους τελευταίους 12 μήνες, πριν κοιτάξει μπροστά στο μέλλον.

Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς προχωράμε προς το 2022, ο Γκέιτς έγραψε:

«Εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα και των προκλήσεων με τα εμβόλια, δεν είμαστε τόσο κοντά στο τέλος της πανδημίας όσο ήλπιζα μέχρι τώρα. Δεν προέβλεψα ότι θα ερχόταν μια τόσο εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή και υποτίμησα πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες. […] Είμαι αισιόδοξος, ωστόσο, ότι το τέλος είναι επιτέλους ορατό. Μπορεί να είναι ανόητο να κάνω άλλη μια πρόβλεψη, αλλά πιστεύω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022.

Αν και ο Γκέιτς παραδέχεται ότι «η μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητική», παραμένει «αισιόδοξος ότι, κάποια στιγμή το 2022, ο κορονοϊός θα καταστεί ενδημική νόσος στα περισσότερα μέρη».

Στη συνέχεια ο Μπιλ Γκέιτς, έγραψε: «Τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Το ατομικό σας επίπεδο κινδύνου θα είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μην χρειάζεται να το λαμβάνετε υπόψη σας στη λήψη αποφάσεων. Δεν θα είναι πρωταρχικό όταν θα αποφασίζετε αν θα εργαστείτε από το γραφείο ή αν θα αφήσετε τα παιδιά σας να πάνε στον ποδοσφαιρικό τους αγώνα ή να παρακολουθήσουν μια ταινία σε μια αίθουσα κινηματογράφου».

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button