ΕπικαιρότηταΝέα

Κεφαλονιά: Νεφροπαθείς υποχρεώνονται να αναζητήσουν εκτός νησιού μονάδες αιμοκάθαρσης

Αιτία η αναστολή εργασίας στην οποία θα τεθούν απο 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστες νοσοκόμες που εξυπηρετούν τη μονάδα τεχνητού νεφρού, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Να εγκαταλείψουν το νησί της Κεφαλονιάς, για να βρουν αλλού μονάδες αιμοκάθαρσης, είναι υποχρεωμένοι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που εξυπηρετούνται στην μονάδα τεχνητού νεφρού, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Σύμφωνα με το eKefalonia, οι ασθενείς ενημερώθηκαν από το διευθυντή της μονάδας, κ. Βαγγέλη Γιαννάτο, οτι απο τις οκτώ νοσοκόμες που εξυπηρετούσαν τους νεφροπαθείς στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, οι τέσσερις είναι ανεμβολίαστες και με βάση το νόμο θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή απο την 1η Σεπτεμβρίου. Απο τις υπόλοιπες, μόνο τρεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, γιατι η μία είναι μαθητευόμενη.

Με αυτά τα δεδομένα οι ασθενείς ειδοποιήθηκαν σήμερα οτι η μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και τους 30 αιμοκαθαιρόμενους του νησιού και πως ορισμένοι – περίπου δέκα σε πρώτη φάση – θα πρεπει να αναζητήσουν άλλου μονάδα.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button