Επικαιρότητα

Καταγγελία του Συλλόγου ΑΜΕΑ: Γρονθοκόπησαν αυτιστικό παιδάκι στη Χάλκη

Ζητά να υπάρξει και παραδειγματική τιμωρία

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία ατόμου που φαίνεται ότι ξυλοκόπησε ένα νεαρό αυτιστικό παιδί στη Χάλκη, το οποίο βρίσκονταν εκεί για διακοπές με τους γονείς του, ζητά με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ειδικές ανάγκες στην περιοχή μας κος Μανώλης Ζηδιανάκης.

Ο κος Ζηδιανάκης, μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, επισήμανε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα ζήτησε από όλους τους κατοίκους και όσους γνωρίζουν για το περιστατικό, να σπεύσουν να καταγγείλουν τα όσα και ο ίδιος πληροφορήθηκε.

Για το περιστατικό, μίλησε χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» και ο δήμαρχος του νησιού κος Μιχάλης Πατρός, επιβεβαιώνοντας κι ο ίδιος τα όσα κατήγγειλε ο κος Ζηδιανάκης. Μάλιστα, όπως τόνισε, αν τελικά οι καταγγελίες αληθεύουν, τότε η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική!

Το περιστατικό της Χάλκης φαίνεται να εκτυλίχτηκε σε καφενείο του νησιού, όπου κάτοικος του νησιού έπινε τον καφέ του. Εκεί το αυτιστικό παιδάκι φαίνεται ότι έπεσε πάνω του και σκούντησε ή τον ίδιο η το τραπέζι. Η αντίδρασή του, ήταν έξω και πέρα από κάθε λογική, αφού σηκώθηκε και επιτέθηκε στο παιδάκι και τους γονείς του(!) χτυπώντας τους πολλές φορές.

Η οικογένεια από την Αγγλία, σε κατάσταση σοκ έφυγε αμέσως από το νησί. Επισήμως δεν κατήγγειλε τίποτα στην αστυνομία. Θεωρείται όμως βέβαιο, ότι θα γίνει ή έγινε ήδη σχετική καταγγελία στη χώρα τους και αναμένεται τώρα να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button