Επικαιρότητα

Καλαμάτα: Οικογένεια ζει σε άθλιες συνθήκες, με 3 μικρά παιδιά και πατέρα με εγκεφαλικό

Σε άθλιες συνθήκες ζει μία οικογένεια στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, η οποία έχει την ην ανάγκη και τη στήριξη των συνανθρών της, προκειμένου να γίνουν επισκευές στο σπίτι που διαμένει.

Η οικογένεια έχει 3 μικρά παιδιά, ηλικίας από 1,5 έως 5 ετών και ο πατέρας εδώ και ένα χρόνο έχει υποστεί εγκεφαλικό και δεν μπορεί να εργαστεί.

Οι συνθήκες είναι άθλιες στο σπίτι για να μεγαλώνουν μικρά παιδιά, με την υγρασία απλωμένη παντού, σπασμένα παράθυρα, ενώ οι πρόχειρες κατασκευές δεν προστατεύουν από το κρύο.

Η οικογένεια προσπαθεί να βολευτεί σε ένα δωμάτιο, προκεμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο πατέρας έχει υποστεί εγκεφαλικό, είναι ανάπηρος και περιμένει να πάρει την αναπηρική του σύνταξη.

Ο δήμος Καλαμάτας, ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και ιδιώτες φροντίζουν την οικογένεια όσον αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρούχα, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι δύσκολες στο σπίτι που διαμένουν.

Έχουν άμεση ανάγκη να επισκευαστεί το σπίτι τους, καθώς ο πατέρας είχε ήδη ξεκινήσει να το φτιάχνει, αλλά λόγω του εγκεφαλικού δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει.

Πριν και οι δύο γονείς εργάζονταν, ωστόσο, τώρα κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Οι γείτονες αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, καθώς η οικογένεια είχε ανάγκη από φαγητό και ντρεπόταν να το εκφράσει και αμέσως ενημέρωσαν τους φορείς που ανταποκρίθηκαν.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button