Επικαιρότητα

Κακοκαιρία: Οι δομές, οι άνθρωποι και τα τηλέφωνα για να βοηθηθούν οι άστεγοι

Οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας παραμένουν σε 24ωρη λειτουργία

Ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες και αυξημένες επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας θα έχει ο δήμος Αθηναίων αυτές τις μέρες, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο οι άστεγοι της πόλης και να μην μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 11 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι σήμερα στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων έχουν φλοξενηθεί 38 άστεγοι, εκ των οποίων οι 32 παραμένουν στο κέντρο.

Όπως υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων, πρόκειται για μια μεγάλη, σύγχρονη δομή, στην οποία μπορούν να βρουν στέγη έως και 400 άνθρωποι σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Η πλήρως ανακαινισμένη δομή βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει στο έμψυχο δυναμικό της προσωπικό με εμπειρία και γνώση στην προστασία των αστέγων. Εκεί, οι άστεγοι μπορούν να κοιμηθούν μα αασφάλεια, να βρουν ζεστό φαγητό, να κάνουν μπάνιο και να φυλάξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή, στη θερμαινόμενη αίθουσα που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας φιλοξενούνται 19 άτομα, τα οποία λαμβάνουν καθημερινά κουβέρτες και έτοιμα γεύματα.

Τονίζεται ότι λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, που βρίσκεται στην οδό Ταϋγέτου 60 (τηλέφωνα επικοινωνίας 2102011151 και 2102235605) παραμένουν σε 24ωρη λειτουργία, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ομάδες «Streetwork» του ΚΥΑΔΑ στις γειτονιές της Αθήνας

Ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ακόμη ότι παρά τη δυνατότητα που παρέχει να φιλοξενηθούν σε εξειδικευμένες δομές, ορισμένοι επιλέγουν να παραμείνουν στο δρόμο. Για τον λόγο αυτόν, τα κλιμάκια του «StreetWork», που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, ενισχύονται σε όλη την πόλη και βρίσκονται όλο το 24ωρο στο πλευρό τους, μοιράζοντας κουβέρτες, ζεστά ρούχα και ροφήματα.

Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι από την αρχή της κακοκαιρίας οι ομάδες δράσης «Streetwork» έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 225 επιτόπιες παρεμβάσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται η 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (210-5246515), ώστε οι πολίτες να μπορούν να αναφέρουν σημεία στα οποία βρίσκονται άστεγοι, που χρειάζονται βοήθεια.

Πηγή
www.newmoney.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button