Επικαιρότητα

Καιρός Χριστούγεννα: Τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αθήνα

Καιρός Χριστούγεννα: Σοβαρή ψυχρή εισβολή δείχνει το αμερικανικό καιρικό μοντέλο GFS, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Μπορεί τα προηγούμενα 24ωρα το ίδιο καιρικό προγνωστικό μοντέλο να έδειχνε… λιακάδες, όμως τώρα από τις 15 Δεκέμβρη και έως τις 22 φέρνει τη χώρα μας στο ψυχρό μέτωπο και μάλιστα με την εμφάνιση «σούπερ» βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο φέρνει χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Dokari.gr πρόκειται για ένα σενάριο που σπάνια εμφανίζεται σε προγνωστικά δεδομένα, έχει όμως την αξία του ως μακροπρόθεσμη τάση καθώς το συγκεκριμένο προγνωστικό μοντέλο, το GFS διατηρεί αρκετά καλά ποσοστά επιτυχιών στο να «πιάνει» την τάση για ψυχρή εισβολή στη χώρα μας αρκετά 24ωρα πριν.

Στον πρώτο χάρτη παρακολουθείτε την πορεία των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη με τη μπλέ απόχρωση να φτάνει έως και τη χώρα μας από τις 16 Δεκεμβρίου και μετά.

Στον δεύτερο χάρτη ακολουθεί η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την Ελλάδα, όπου βλέπετε το πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη χώρα μας να μετατρέπεται ουσιαστικά σε χιονοχαμηλό από τις 17 Δεκεμβρίου…

Και στον τρίτο χάρτη βλέπετε τη χιονοκάλυψη της χώρας έως και τις 22 Δεκεμβρίου…

Δείτε το βίντεο:

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button