Επικαιρότητα

Κέρκυρα: Κρατούμενοι στις φυλακές έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

Οι βαρυποινίτες κινητοποιήθηκαν όταν έμαθαν ότι μια μαθήτρια που κινδυνεύει να τυφλωθεί, πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για επέμβαση – Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν και γράμμα με ευχές

Την κινητοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Κέρκυρας προκάλεσε η είδηση ότι μια μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κινδυνεύει να τυφλωθεί και πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για εξειδικευμένη επέμβαση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βαρυποινίτες ενημερώθηκαν για την περιπέτεια υγείας της μαθήτριας από τους καθηγητές τους, μέσα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Οι ίδιοι ζήτησαν να βοηθήσουν. Γι’ αυτό μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο να γιατρευτεί η κοπέλα!

Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων ισοβίτες, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 260 ευρώ, ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν έναν καφέ.

Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν γράμμα, σκίτσαραν ζωγραφιές, έστειλαν τις ευχές τους και τις έδωσαν μέσω των καθηγητών τους, στην οικογένεια της μαθήτριας.

«Παρακαλώ το Θεό να σου δώσει το φως στα μάτια σου», γράφει ο ένας. «Μακάρι να ξέραμε να σου ζωγραφίσουμε όσα βλέπεις εσύ», γράφει ένας άλλος.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button