Επικαιρότητα

Κάλεσμα συνεργασίας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα “Ταξιδεύοντας την Τέχνη”

“Ταξιδεύοντας την Τέχνη”

Η Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που από το 1990 προσφέρει σε ανθρώπους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Σήμερα, η VSA Hellas έχει την χαρά να σας ανακοινώσει την έναρξη του νέου της συναρπαστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υλοποιείται από την VSA Hellas με τη στενή συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρεία προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρία και στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχής τους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» θα πραγματοποιηθούν παράλληλα οι εξής σημαντικές ενέργειες:

1. Έκδοση συλλεκτικού λευκώματος.

Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της Έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Ομίλου Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη και Τήνο, όπου θα πλαισιωθεί και από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.Το συλλεκτικό λεύκωμα θα είναι το αποτέλεσμα μιας «σύμπραξης» ανάμεσα σε 25 επιλεγμένους εικαστικούς με αναπηρία και 25 διακεκριμένους λογοτέχνες οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από ένα συγκεκριμένο έργο ο καθένας.

2. Συγκρότηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγάλης εμβέλειας Ψηφιακού Μητρώου Εικαστικών με Αναπηρία, από όλη την ελληνική επικράτεια, που θα συμβάλλει τόσο στην προβολή όσο και στη διατήρηση και αξιοποίηση από την καλλιτεχνική κοινότητα του έργου των εικαστικών με αναπηρία. Το υπό κατασκευή Μητρώο θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Τέχνη και αναπηρία

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συνεργαστείτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, που αποβλέπει στην καταγραφή και προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών με αναπηρία, γιατί χωρίς τη συνδρομή φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στο χώρο της αναπηρίας/τέχνης σε τοπικό επίπεδο, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει το πρόγραμμα πανελλήνια εμβέλεια.

Συγκεκριμένα, σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το πρόγραμμα μας σε καλλιτέχνες με αναπηρία άνω των 18 ετών που γνωρίζετε, και να προωθήσετε το γράμμα μας αυτό, όπου εσείς θεωρείτε σκόπιμο. Σε περίπτωση δε που εντοπίσετε κάποιον ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη σας παρακαλούμε να μας στείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας του, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Πιστεύουμε πως μαζί, θα μπορέσουμε να κατορθώσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο της τέχνης και της αναπηρίας, και σας ευχαριστούμε για οποιαδήποτε συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τηλ.210 7710847
info@vsahellas.gr

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button