Επικαιρότητα

Θρήνος χωρίς τέλος στο Ξηροκάμπι Λακωνίας – Πέθανε η 13χρονη Αθηνά που έδινε μάχη με τον καρκίνο!

Μέχρι το τέλος προσπαθούσε με διαδικτυακά μαθήματα να μείνει στον δρόμο της προόδου που είχε χαράξει στη νέα της πατρίδα… Συγκλονίζει ο πατέρας όταν μιλάει με περίσσευμα καρδιάς για τους γιατρούς του Αγία Σοφία.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που νιώθει η κοινωνία του Ξηροκαμπίου Σπάρτης στη Λακωνία. Χθες έκλεισε τα μάτια οριστικά ένα γλυκό και μαχητικό κορίτσι που όλοι θα θυμούνται με πόνο αλλά και αγάπη. Η 13χρονη Αθηνά Αμπαζάι, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν κέρδισε τη μάχη με τον αδιάκριτο καρκίνο του εγκεφάλου. Έτσι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η μικρή Αθηνά παραιτήθηκε και «έφυγε».

Η οικογένειά της, γονείς και ο 16χρονος αδελφός Φώτης δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί. Αν και η μάχη με τον καρκίνο είχε κρατήσει μήνες, κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι η γλυκιά Αθηνά δεν ζει πια.

Ένα κορίτσι που έπρεπε αλλά και ήθελε να προοδεύσει στη νέα πατρίδα της. Πήγαινε στο σχολείο και παρ’ όλο που κτυπήθηκε από τον καρκίνο έδινε πραγματική μάχη. Αν κι έχασε χρονιά δεν το έβαλε κάτω κάνοντας αρκετά διαδικτυακά μαθήματα για να μείνει μέσα στην διαδρομή που είχε χαράξει στη ζωή της. Όμως η ζωή η ίδια δεν κατάφερε να την κρατήσει κοντά της. Χθες η Αθηνά κατέληξε.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και η νεολαία της περιοχής είναι όλοι συγκλονισμένοι αλλά θα θυμούνται την Αθηνά ως ένα κορίτσι με δίψα για ζωή και για μάθηση, παράδειγμα σε όσους της αγάπησαν και της γνώρισαν.

Ο πατέρας της Αθηνά Γιάννης Αμπαζάι βρίσκει το κουράγιο μέσα στην ανείπωτη θλίψη και με περίσσευμα καρδιάς ευχαριστεί τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι Άγιοι. Έχουν τις δικές τους οικογένειες αλλά στους ώμους τους κρατάνε και τις δικές μας. Έκαναν ότι μπόρεσαν αλλά το κακό έκανε τελικά αυτό που ήθελε… Ευχαριστώ επίσης τον Σύλλογο Φλόγα που βρίσκεται στο πλευρό όσων δοκιμάζονται, φιλοξενεί παιδία και γονείς στην πιο μεγάλη ίσως δοκιμασία της ζωής τους. Ευχαριστώ από τη καρδιά μου και την οικογένειά μου.» λέει με τρεμάμενη φωνή.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή ώρα 11:30 το πρωί από την Αγία Τριάδα Ξηροκαμπίου.

Το notospress.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Πηγή
www.notospress.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button