Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 76χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος των 2 ανήλικων εγγονών του

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 76χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανήλικων εγγονών του.

Ο κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως τον παρέπεμψε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να λογοδοτήσει ενώπιόν του την Τετάρτη. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Πώς έγινε η σύλληψή του – Η σωτήρια καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή Νεάπολη της Θεσσαλονίκης και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί, ένα 24ωρο νωρίτερα, ανώνυμη καταγγελία γυναίκας -κατοίκου της παραπάνω περιοχής- στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για άσεμνες πράξεις στις οποίες προέβη ο 76χρονος κατά ανήλικης που -όπως διαπιστώθηκε αργότερα- επρόκειτο για μία από τις εγγονές του. Αφού ενημερώθηκε η αστυνομία ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του.

Από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί φαίνεται να προκύπτει ότι ο 76χρονος, τουλάχιστον, τον τελευταίο χρόνο προέβη σε ασελγείς ενέργειες κατά των τεσσάρων θυγατέρων του γιου του (ηλικίας 16, 12 και δύο 9χρονες δίδυμες). Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος φέρεται να διαμένει μόνιμα στην πατρίδα του αλλά μετά από επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ο γιος του, δεν μπόρεσε να επιστρέψει λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορονοϊού. Ο ίδιος προανακριτικά αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης από το Χαμόγελο του Παιδιού, σχετικά με κλήση που λάβαμε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και αναφέρθηκε σε ηλικιωμένο άντρα ο οποίος εθεάθη στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, να παρενοχλεί με ανάρμοστο τρόπο ανήλικη, περίπου 10 ετών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

«To Χαμόγελο του Παιδιού», άμεσα ενημέρωσε την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, ώστε να σπεύσει στο σημείο. Όμως, δεν είχε επιτυχή έκβαση, καθώς ο ηλικιωμένος αποχώρησε με το παιδί από το σημείο πριν εντοπιστεί.

Εν συνεχεία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, «To Χαμόγελο του Παιδιού» έφερε σε επαφή το άτομο που κάλεσε ανώνυμα στη Γραμμή με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ώστε να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του.

Ύστερα από έρευνα των αρχών, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και ενημερώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένεια τους για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας, βοηθάει στην προστασία όλων των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να ενώνει τις αγνές του δυνάμεις και να βοηθάει άμεσα και ουσιαστικά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button